Social

FOTO // Duelul mușchilor: Sportivii moldoveni au luat șase medalii de aur la Campionatul European de Armwrestling

Pinterest LinkedIn Tumblr

Echipa de juniori a Republicii Moldova înregistrează un rezultat istoric la Campionatul European de Armwrestling, însumând șase medalii de aur și una de bronz, plasând Republica Moldova în clasamentul pe națiuni pe locul 3 (din 14 state participante).

Performanța deosebită se datorează dublei de aur a lui Daniel Moraru din Orhei (tineret -85kg), la fel două medalii de aur a obținut și Tiberius Țurcan din Briceni (subjuniori -55kg).

Dublu Campioană Europeană a devenit și Alina Iordachi din Fălești (juniori +70kg).

Cu medalii de bronz s-a învrednicit Nikita Harcev din Rîscani (tineret -75kg).

Fiind contactată de către redacția noastră, Anna Belenciuc, Secretarul General al Federației Naționale Sportive de Armwrestling din Republica Moldova ne-a comunicat că următoarele două zile va evolua echipa de para-Armwrestling în număr de patru persoane, iar în ultimele două zile se vor întrece seniorii, printre care și deja versații Daniel Procopciuc și Oleg Tudorean.

Menționăm că avem deja o asemenea experiență, cel ce ne-a dus faima în întreaga lume fiind campionul mondial de Armwrestling, Daniel Procopciuc care în 2017 a devenit campion absolut în toate concursurile din acel an.

Procopciuc are în palmares și titlul de campion european. El este originar din Fălești și este student la medicină, antrenorul său fiind nimeni altul decât Alexandru Grumeza, președintele Federației moldovenești de Armwrestling, medicul care este supranumit  și neurologul cu bicepși de fier.

loading...

Comments are closed.