Alte știri

(foto) Echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” a felicitat mămicile de la maternitatea din Sîngerei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Oricâţi copii ai avea acasă, fiecare naştere e specială şi parcă de fiecare dată o iei de la capăt, cu aceleaşi emoţii. Asta le-au mărturisit membrilor echipei Edelweiss mămicile pe care le-au cunoscut la maternitatea din Sîngerei. Unele dintre ele la primul, altele chiar la al cincilea copil adus pe lume, dar toate bucuroase să primească un sprijin care să le mai ia puţin din grijile primelor luni.

Natalia Şvedu a născut o fetiţă. Mai are încă doi băieţi şi două fete, iar de acum este deja mamă de cinci ori. Nu se aştepta ca de data aceasta micuţa ei să fie atât de frumos întâmpinată. Spune că echipa Edelweiss i-a făcut o mare surpriză, iar în cutie a găsit lucruri pe care le va folosi multă vreme pentru a se îngriji de cea mică. “Înainte, nimeni nu mi-a oferit un asemenea cadou, cutia cu daruri este un ajutor important pentru noi”, spune Natalia.

În familiile cu mulţi copii, părinţilor le vine greu de multe ori să cumpere hăinuţe pentru fiecare în parte, aşa că a rămas drept obicei ca cel mic să primească hainele fraţilor mai mari. În cutia cadou, mămicile găsesc şi hăinuţe noi pe care piticii lor să le poarte în primele luni şi care să fie numai şi numai ale lor. “Am acasă o fetiţă şi cu hăinuţele rămase de la ea am îmbrăcat şi băiatul. Aceste hăinuţe de la echipa Edelweiss îi vor prinde foarte bine”, a declarat mămica.
lidia cucos, echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, a felicitat mămicile de la materinitate din Sîngerei, gheorghe brasovschi,
Primarul din Sîngerei, el însuşi bunic de puţină vreme, spune că se bucură mult că fiecare copil născut în oraşul pe care îl conduce poate beneficia gratuit de lucruri pentru care părinţii ar fi cheltuit mulţi bani. “Este un proiect extrem de binevenit pentru copiii noştri din întreaga ţară. Ştiu că este iniţiat de o persoană cu suflet mare, pe care o cunosc foarte bine, domnul Vlad Plahotniuc. Şi eu m-am bucurat de această cutie cu lucruri necesare, cu trei luni în urmă, când a apărut pe lume nepoţica mea. Este extraordinar că fiecare familie primeşte un astfel de ajutor”, declară Gheorghe Braşovschi, primar Sîngerei.

În fiecare an, la maternitatea din Sîngerei se nasc, în medie, 500 de copii. Directorul Spitalului, Lilian Brânză, mulţumeşte Fundaţiei şi spune că gestul lui Vlad Plahotniuc este unul de toată lauda. “Apreciez mult acest proiect al Fundaţiei Edelweiss, care vine în sprijinul copiilor nou născuţi şi al mamelor tinere din raionul Sângerei. Este o iniţiativă nobilă, în sprijinul celor mici”, a spus medicul.

cutia cadou, vlad plahotniuc, edelweiss, pdm, maternitate
Prin campania “O nouă viaţă”, desfăşurată în 24 de maternităţi din ţară, Fundaţia lui Vlad Plahoniuc “Edelweiss” a fost până acum alături de peste 15.000 de familii în cel mai important moment al vieţii, naşterea unui bebeluş. “Astăzi, am vizitat centrul Perinatologic Sîngerei, unde iarăşi am făcut cunoştinţă cu multe mămici fericite. Este o onoare pentru noi să le fim alături şi să le urăm “Bun venit pe lume!” bebeluşilor. Până la urmă, ce poate fi mai frumos decât o nouă viaţă?”, a spus Lidia Cucoş, director executiv al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc“Edelweiss”.

loading...

Comments are closed.