FOTO // Echipa HiSky în prima vizită oficială în sala de asamblare a aeronavelor Airbus

Echipa HiSky în prima vizită oficială în sala de asamblare a aeronavelor Airbus, informează telegraph.md, cu referire la comunicatul companiei.

“Timp de o zi am reușit să fim mega productivi – am dus discuții importante cu oameni cheie de la Airbus și am reușit să avem un mic sneak peek la următoarele noastre aeronave”, a transmis HiSky.

Amintim că două aeronave Airbus A321neo LR vor intra în flota companiei aeriene HiSky, la începutul anului 2023. Aparatele de zbor vor ajunge în România în martie și sunt programate să intre în serviciu chiar din luna aprilie. HiSky va fi primul operator al celor două aeronave, după ieșirea acestora de pe linia de producție a fabricantului Airbus.

Airbus A321neo LR face parte din noua generație dezvoltată de producătorul francez, cu scopul de a reduce impactul aviației asupra mediului și costurile transportului aerian, și pentru a îmbunătăți experiența de călătorie a pasagerilor. Modelul ales de HiSky are un consum de combustibil cu 15% mai scăzut față de versiunile anterioare și emisii de gaze cu efect de seră reduse cu până la 50%. Gradul ridicat de eficiență a motoarelor asigură nu doar beneficii pentru mediu dar și pentru pasageri, intensitatea zgomotului resimțit în cabină fiind redus, de asemenea, la jumătate.

Principalul avantaj adus de acest model de aeronavă, este însă capacitate de a opera zboruri directe pe distanțe mai mari. A321neo LR poate parcurge, fără escală, o distanță de până la 7400 km, cea mai mare autonomie de zbor a unei aeronave de tip narrow-body.

Extinderea flotei cu două aeronave capabile să efectueze zboruri pe distanțe lungi deschide o nouă piață pentru compania aeriană dar și o serie de oportunități noi de călătorie pentru pasagerii din România.

Compania aeriană HiSky a fost înființată în anul 2020 și are în exploatare o flotă de cinci aeronave din familia Airbus A320, cu o vârstă medie de 7 ani. Compania operează zboruri regulate din București, Cluj-Napoca, Iași, Baia Mare, Satu Mare și Chișinău către destinații interne și internaționale, precum și zboruri în regim charter în parteneriat cu principalele agenții de turism din România.

Total
0
Shares
Total
0
Share