Alte știri

(foto) Echipa națională de baschet printre veterani a devenit campioană europeană

Pinterest LinkedIn Tumblr

Echipa națională de baschet printre veterani a devenit campioană europeană. Lotul naţional a obținut victorie în cadrul campionatului european de baschet, care s-a desfășurat în orașul Maribor, Slovenia, transmite MOLDPRES.

În cadrul competiției au participat echipe din 10 țări europene, printre care: Lituania, Cehia, Austria, Italia etc.

Echipa Republicii Moldova a ocupat locul întâi, după ce a învins, în finală, selecționata Germaniei, cu scorul 56-50. Pe locul trei s-a clasat echipa Croației, care, în finala mică, a învins selecționata Lituaniei.

În componenţa naţionalei Moldovei, sub conducerea antrenorului Valeriu Ciornîi, au evoluat 12 jucători printre care: căpitanul echipei Valeriu Plitoc, Leonid Șolopa, Aurel Grosu, Eugeniu Safronov, Leonid Caraghenov și alții.

Solicitat de agenție, antrenorul lotului național, Valeriu Ciornîi, a specificat că echipa s-a pregătit pentru campionat în cadrul unor meciuri amicale. „Au fost desfășurate antrenamente săptămânale. Deplasarea a fost una dificilă, întrucât cheltuielile au fost suportate de jucători. Din păcate, Federația de Baschet a Republicii Moldova nu a contribuit cu nimic la deplasarea și participarea echipei la competiție. Ne bucurăm de succesele  obținute de echipa țării noastre și sperăm că această victorie va contribui la promovarea imaginii Republicii Moldovei pe plan internațional”, a spus Ciornîi.

La rândul său, căpitanul echipei, Valeriu Plitoc, a menționat pentru agenție că meciurile au fost dificile, întrucât echipele erau bine pregătite și au jucat profesionist. „În total, am disputat cinci meciuri și în toate am repurtat victorii. Am reușit să învingem selecționatele din Grecia, Italia, Croația și în finală am obținut victorie în meciul cu Germania. În timpul campionatului întreaga echipă s-a mobilizat pentru a obține titlul de campioni”, a afirmat Plitoc.

Învingătorii au fost premiați cu medalii de aur și Cupa Europei.

Campionatul european se desfășoară o dată la doi ani. În acest an, competiția s-a desfășurat în perioada 22 iunie – 1 iulie.

Echipa națională de baschet printre veterani face parte din clubul sportiv „Veteran Moldova”, președintele căruia este Valeriu Plitoc, maestru internațional al sportului. Lotul național participă la diverse turnee internaționale și promovează sportul în rândul tinerilor.

loading...

Comments are closed.