Conducerea Serviciului de Informaţii şi Securitate a participat, alături de alţi oficiali, la activităţile comemorative consacrate eroilor căzuţi în acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova. Evenimentul a început cu depunerea de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt şi a urmat cu un marş al memoriei spre monumentul „Maica îndurerată” din cadrul complexului memorial „Eternitate” din Chişinău.
Acţiunile dedicate Zilei Memoriei au continuat la sediul SIS, la monumentul inaugurat în cinstea eroilor organelor securităţii statului, căzuţi în conflictul armat de pe Nistru. La festivitatea solemnă au fost prezenţi combatanţi şi veterani ai organelor securităţii statului, reprezentanţi ai Parlamentului şi Guvernului Republicii Moldova, invitaţi din cadrul administraţiei publice centrale, ex-conducători ai organelor securităţii statului şi ofiţeri de informaţii.
În alocuţiunile rostite în cadrul ceremonialului au fost exprimate sentimente de recunoaştere şi onorare a trecutului, precum şi readuse în memorie ororile pe care le-au trăit ofiţerii şi combatanţii în operaţiunile de luptă. Participanţii au elogiat martirii neamului şi i-au comemorat, printr-un minut de reculegere, pe eroii care şi-au sacrificat vieţile pentru independenţa Republicii Moldova. Mai multor combatanţi le-au fost conferite distincţii departamentale. Evenimentul s-a încheiat cu o masă de pomenire în cinstea eroilor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru.
În şirul acţiunilor de comemorare s-a înscris şi întâlnirea organizată de către corpul profesoral-didactic al Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” cu foştii ofiţeri de informaţii, participanţi ai războiului din 1992. Veteranii au vorbit despre realităţile din acea perioadă, au reiterat datoria generaţiei tinere de a învăţa din lecţiile istoriei şi i-au îndemnat pe audienţi să demonstreze unitate, dedicaţie şi profesionalism pentru viitorul ţării. Prin prezenţa oaspeţilor de onoare, cavaleri ai ordinelor ,,Ştefan cel Mare”, ,,Credinţă Patriei şi deţinători ai medaliei ,,Meritul Militar”, precum: Valeriu Furdui, Ion Lisnic, Vladimir Ţurcan, Valerian Smochină şi Vladimir Foşnea a fost transmisă ştafeta recunoştinţei pentru eroii care au apărat integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova.