Politică

(foto) Este sau nu Dodon președintele deputaților din ACUM? Maia Sandu în 2017: Dodon nu este președintele meu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, cu suportul lui Igor Dodon, Maia Sandu a devenit prim-ministrul Republicii Moldova. Prietenia și alianța dintre cei doi, nu a fost mereu atât de strânsă, de exemplu, în anul 2017, Maia Sandu spunea că nu îl recunoaște pe Igor Dodon ca președinte, acuzând că a ajuns în această funcție prin fraudă.

„Igor Dodon nu este președintele meu pentru că a câștigat prin fraudă. Nu este președintele meu pentru că divizează și nu încearcă să devină președintele tuturor. El nu promovează interesele tuturor cetățenilor și deja face campanie pentru parlamentare. În timpul campaniei prezidențiale a exploatat fricile oamenilor și același lucru îl va face și până la campania de la parlamentare”, a declarat Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21, la data de 2 martie, 2017.

Totodată, aceasta susținea că Igor Dodon a câștigat la alegerile prezidențiale pentru că a dezinformat și manipulat cetățenii R. Moldova. „Dezinformarea și manipularea folosită de Dodon și-au făcut efectul… O bună parte a cetățenilor R. Molodva nu se lasă manipulați de tot felul de știri false, însă sunt mulți cei care cred în ele. În cadrul campaniei se vehicula că în Moldova vor veni emigranți sirieni. Unii oameni s-au gândit că s-ar putea să fie ceva real. Sau, dacă mergi la biserică iar preotul îți spune că nu poți să votezi pentru o femeie nemăritată că este păcat… S-au găsit oameni care s-au temut să păcătuiască. Au fost tot felul de astfel de manipulări care au funcționat. De asemenea, unii oameni sunt nostalgici după timpurile sovietice și nu putem să fim supărați pe ei, pentru că în acești 25 de ani au trăit mai rău decât pe timpul Uniunii Sovietice. De ce? Pentru că toate aceste guverne sau marea lor majoritate care au venit la putere și au zis că fac reforme, au compromis aceste reforme și atunci acești oameni nu o să mai creadă niciodată pe cel care spune că vine să facă reforme. O parte din cetățenii R. Molodva votează pentru cei care le reamintesc de Uniunea Sovietică și Rusia”, a subliniat Sandu.

Totodată, și deputatul din fracțiunea PAS, Dumitru Alaiba, care astăzi se bucură că a învins un regim, anterior îl batjocorea pe Igor Dodon, numindu-l chiar clovn. Cel mai bine ar fi să prezentăm capturi de ecran de pe profilul lui Alaiba.

Astăzi în Parlamentul Republicii Moldova, a fost votată Zinaida Greceanîi ca speaker, iar Maia Sandu în calitate de prim-ministru.

loading...

Comments are closed.