Alte știri

(Foto) Ex-președinții RM, Mircea Snegur și Petru Lucinschi, în vizită la Președinție, invitați de Igor Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

La început de an, Igor Dodon a invitat la sediul renovat al Președinției Republicii Moldova pe toți ex-președinții țării. Pentru Lucinschi și Mircea Snegur au acceptat invitația, iar Vladimir Voronin și Nicoale Timofti – nu.

„Împreună cu Mircea Snegur și Petru Lucinschi, care au dat curs invitației, am efectuat o excursie prin sălile de ședințe ale instituției prezidențiale, inclusiv, în sala unde a fost adoptată Declarația de Independență a Republicii Moldova. Am ascultat cu interes amintirile relatate de cei doi foști președinți, legate de evenimentele istorice care au avut loc în această clădire”, a scris Igor Dodon pe Facebook. 

Dodon spune că invitaţii au fost plăcut surprinși de starea actuală a sediului Președinției care a stat în păragină 9 ani de zile, iar în prezent și-a recăpătat măreția: „Ne-am exprimat speranța că generațiile viitoare nu vor mai admite devastarea simbolurilor de stat”. 

În alt context, cei trei au făcut un schimb de opinii cu privire la situația în politica internă și externă a țării și perspectivele de dezvoltare a RM.

loading...

Comments are closed.