Politică

(FOTO) EXCLUSIV // În imagine este unul din ucrainenii, implicați în răpirea lui Nicolae Ceaus

Pinterest LinkedIn Tumblr

În imaginea de mai sus este unul din ucrainenii, implicați în răpirea lui Nicolae Ceaus, scrie canalul de telegram INDEX.

Potrivit sursei, acesta a închiriat și a locuit câteva zile într-un apartament aflat peste drum de Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova.

Surse apropiate anchetei au comunicat pentru INDEX că „SIS depune mult efort să șteargă toate urmele acestei răpiri”. Aceleași surse au mai spus că, la indicația directorului SIS, Alexandr Esaulenco au reușit deja unele probe să le distrugă.

„SIS evită orice colaborare sinceră cu ancheta”, au afirmat sursele apropiate anchetei.

Pe de altă parte, pe procurori se pune presiune în cazul dat din partea Ambasadorului SUA, Derek Hogan, care a fost două zile la rând la Procuratura Generală, mașina acestuia fiind surprinsă parcată neregulamentar chiar la scările PG.

„Hogan face tot posibilul ca să-l salveze și pe Esaulenco, și pe Maia Sandu”, ne-a comunicat sursă apropiată anchetei.

INDEX mai scrie că Președinția condusă de Maia Sandu a cerut, în scris, acum o lună, de la Serviciul de Informații și Securitate o notă informativă detaliată pe cazul Nicolae Ceaus. Informația a fost prezentată Maiei Sandu. Acest schimb de scrisori ar putea fi parte a dosarului pe cazul răpirii ex-judecatorului ucrainean Nicolae Ceaus, precum și să fie examinat de Comisia parlamentară de anchetă pe acest caz.

Menționăm că Președinția și-a rezervat dreptul să nu răspundă la apelurile și solicitările Telegraph.md, iar responsabilii din Serviciul de presă al SIS nu a fost de găsit la această oră.

loading...

Comments are closed.