Social

(foto) Fără fast, dar cu voie bună! Andrian Candu și Pavel Filip au stat la masă cu veteranii și au mâncat terci ostășesc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldovenii marchează astăzi 74 ani de la Victoria asupra fascismului şi Ziua Europei. Premierul Pavel Filip și fostul președinte al Parlamentului, vicepreședintele PDM, Andrian Candu, alături de alți oficiali, au mers în scuarul Catedralei pentru a sărbătoari Pacea și Prosperitatea pentru Moldova.

Aceștia au făcut baie de mulțime în centrul Capitalei și au stat de vorbă cu veteranii de război. Democrații au gustat din terciul ostășesc pregătit de militarii Armatei Naţionale, transmite Publika.md

Pe parcursul zilei de azi Partidul Democrat din Moldova organiză mai multe evenimente. Oamenii sunt așteptați cu muzică și dansuri, poezii patriotice şi cu mâncare ostășească.

Programul a început de la ora 09:00 cu un recital susținut de orchestra prezidenţială şi cea a Ministerului de Interne. Veteranii de război au fost întâmpinaţi de Garda de Onoare. Cei prezenți vor primi câte un porumbel, simbolul păcii, care vor fi aruncaţi spre cer.

În scuar este amenajată şi o zonă de divertisment pentru copii, unde are loc un flash-mob de pictură, iar pe scenă, peste 300 de copiii vor cânta, dansa şi recita poezii. Ulterior, programul va continua cu o paradă călare a poliţiştilor. Pe tot parcursul evenimentului, atmosfera va fi întreținută de mai mulți artiști de la noi, cum ar fi Geta Burlacu, Doina Sulac, Maria Țonina, Vitalie Maciunschi și formaţia „BrioSonores”.

Mai târziu, corul academic „Doina” va susţine un concert de muzică clasică.

loading...

Comments are closed.