(Foto) Fără frică de moarte! Cum vitezomanii pe haveboard-uri împing șoferii în închisoare

Fără frică de moarte, sau cum nebunii pe scutere electrice bagă șoferii în pușcărie, monociclu, haverboarder, Sinugicașii fără permis, Cum vitezomanii pe haveboarduri împing automobiliștii în închisoare, transport ecologic, 

Tot mai des au loc accidente rutiere cu implicarea monociclurilor, haverboardelor și altor mijloace de depasare de acest gen. Cauzele acestor accidente sunt multe, de la neatenția șoferilor, până la vreme proastă. Totuși, proprietarii transportului “pietonal” nu se mai tem de urmări și merg nestingherit pe drumurile publice, notează Lenta.ru. 

Videourile amuzante de pe Youtube, în care pietonii traversează pe haverboarduri chiar pe șosele urbane, treptat au fost înlocuite cu videouri în care proprietarii acestui tip de transport sunt tamponați în trafic și ambuteiaje, sau agresați de șoferii participanți la trafic. Transportul electric în sine are avantajele sale. De exemplu, dacă de mers pe un astfel de haverboard sau motocicletă electrică, mai ales vara, se poate de redus cu mult timpul în care ajungi la serviciu. Dar acest confort, începe să deranjeze extrem pe pietonii obișnuiți. Juriștii tot mai des sesizează cazuri de judecată cu implicarea proprietarilor de transport electric.

Фото © Shutterstock
Un astfel de propietar de haveboard a intrat cu viteză într-o mulțime de oameni, lovind chiar și o femeie însărcinată, dânsa fiind apoi diagnosticată cu comoție cerebrală. Astfel de cazuri se întâmplă din cauza faptului că acest trasnport electric este dtotat cu baterie puternică și evident, lipsa proprietarilor oricăror noțiuni de șofare sigură. Din punctul de vedere a legii, astfel de caz se clasează ca lovitura de pieton. Dar dacă asta se întâmplă în strada cu mașini?
 
În astfel de situații se pune întrebarea, ce drepturi au acești “șoferi”? Aproape deloc n-au nici drepturi, nici dreptate. Conform regulamentului rutier, orice mijloc de transport pe două sau trei roți ce poate atinge viteza de 50 km/h, intră în categoria de permis de conducere. Respectiv în orice caz de accident rutier, nici un proprietar de haveboard nu vor avea nici o dreptate și trebuiesc considerați vinovați.
Фото © Shutterstock
În astfel de cazuri sunt două căi de ieșire din situație, dacă vătămările victimiei sunt ușoare, situația se poate de clarificat pe loc, mai ales că mulți din acești “pietoni” în judecată încearcă să demonstreze că motorul sau bateria transportului lor e mult mai mică și nu întră în cadrul legal, încercând să se clasifice ca simpli pietoni. În schimb, juriștii spun că dacă transportul în cauză intră în cadrul legal al circulației rutiere, proprietarul care nu are permis, automat devine vinovat de accident.
 
În cazul accidentelor grave, haveboard-iștii sunt nevoiți să compenseze vătămarea. De exemplu, dacă un astfel de pieton s-a lovit într-o mașină, provocându-i anumite deteriorări, e de dorit de chemat imediat poliția, care conform expertizei estimează suma pagubei și în așa mod, vinovatul plătește. Iar dacă propietarul transportului electric a dat peste capotă și a rămas sub roți, numiadecât trebuie de alertat poliția și urgența medicală. Ce nu s-ar întâmpla, întodeauna șoferul de automobil sau pur și simplu partea vătămată trebuie să acționeze conform regulamentului, ne avertizează juriștii.
Фото © Shutterstock
Total
0
Shares
 
Total
0
Share