FOTO // “Feeling” suspendat, anunță Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor

Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor a verificat, azi, imobilul din str. Vlaicu Pârcălab 45, parte componentă a nucleului istoric al Chișinăului. Drept temei pentru verificare a servit notificarea remisă Agenției, potrivit căreia lucrările de construcție/reconstrucție efectuate la această adresă contravin cadrului legal privind monumentele istorice. Aceasta, deoarece perimetrul în care se află clădirea – străzile Alexei Mateevici-Mihai Viteazul-Ivan Zaikin-Albişoara-Cheiului-Ismail-Ştefan cel Mare și Sfânt-Ciuflea – este înscris cu nr. 308 (compartimentul mun. Chișinău) în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat.

Angajații Agenției au constatat că, într-adevăr lucrările de reparație capitală efectuate în interiorul clădirii, precum și cele de reconstrucție capitală a gardului din exterior și de betonare a curții, se execută fără acte permisive (certificat de urbanism și autorizație de construcție). Prin urmare, a fost emisă prescripția de sistare a lucrărilor până la obținerea actelor permisive, iar acțiunile în cauză urmează a fi calificate prin prisma art. 74 din Codul Contravențional.

Acolo urma să fie deschisă o cafenea cu denumirea Feeling (Sentiment).

“Ministerul Culturii mulțumește reprezentanților societății civilie care au semnalat această încălcare și ne-au ajutat ca, împreună cu AIRM, să luăm masuri pentru a opri această construcție ilegală. Vă îndemnăm să ne unim în continuare forțele, contribuind la salvgardarea și păstrarea monumentelor istorice din țara noastră”, este comunicatul instituției.

Total
0
Shares
Total
0
Share