Economic

(foto) Filip la Bruxelles: Am vorbit astăzi cu Pierre Moscovici despre acordarea celor 100 de milioane de euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Republicii Moldova a vorbit astăzi cu Pierre Moscovici, Comisarul European pentru Afaceri Economice şi Financiare, Impozitare şi Vamă, despre acordarea celor 100 de milioane de euro, asistență macrofinanciară.

„Ne-am propus ca în cel mai scurt timp posibil, să îndeplinim toate cerințele, pentru toate cele trei tranșe. Lucrăm împreună cu instituțiile europene pentru o creștere economică sănătoasă și de durată. Și Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, m-a asigurat că UE va continua să se implice în realizarea reformelor care aduc beneficii cetățenilor”, a declarat Pavel Filip.

De asemenea Premierul Moldovei a discutat astăzi la Bruxelles cu mai mulți oficialii europeni despre principalele progrese înregistrate de țara noastră în ceea ce privește Agenda de Asociere cu UE, dar și despre domeniile în care mai avem de muncit.

„Ne încurajează angajamentul partenerilor noștri de a ne susține în reformele inițiate. I-am asigurat că, deși suntem în an electoral, Guvernul este decis să aducă schimbări concrete pentru cetățeni. Am stabilizat sectorul bancar, am început reforme în justiție, avem progrese pe dimensiunea transnistreană. Toate, cu un singur scop: integrarea europeană să devină ireversibilă”, a spus Filip.

Implementarea reformelor în beneficiul cetățenilor, discutată de Pavel Filip și Johannes Hahn

Pavel Filip, în dialog cu Federica Mogherini, Vom depune toate eforturile pentru a demonstra cetățenilor beneficiile Acordului de Asociere RM-UE

Premierul Pavel Filip participă la reuniunea Consiliului de Asociere RM-UETelegraph amintește că azi la Bruxelles s-au desfășurat lucrările Consiliul de Asociere RM-UE.

loading...

Comments are closed.