Alte știri

FOTO // GALERIA DECANILOR, inaugurată la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Facultatea de Drept a Universității de Stat și-a propus să inspire noile generații de tineri prin inaugurarea unei Galerii a Decanilor. Astfel, începând cu 9 iunie 2021 pe holurile Facultății de Drept a Universității de Stat puteți admira portretele celor 12 decani, care de-a lungul timpului au contribuit la fundamentarea Facultății de Drept a USM, dar și la formarea a 62 de generații de juriști.

Portretele au fost realizate de către Svetlana Brătescu, studentă a Facultății de Drept, care a încercat să prezinte prin desene naturiste chipurile decanilor Facultății de Drept și să scoată în evidențe chipuri luminoase de lideri incontestabili.

Galeria Decanilor Facultății de Drept a Universității de Stat înscrie în listă 12 decani, dintre care remarcăm în special personalitatea Domnului Victor Volcinschi, civilist remarcabil, Trofim Carpov, unul dintre întemeietorii dreptului penal al Republicii Moldova, Tudor Roșca specialist remarcabil în drept administrativ.

La fel, în Galeria Decanilor este prezentat portretul actualului decan, Domnul Serghei Brînza, doctor habilitat, profesor universitar, dar și portretele Dlui Gheorghe Avornic, doctor habilitat, profesor universitar, și Sergiu Băieșu, doctor în drept, profesor universitar.

Potrivit organizatorilor, ideea lansării Galerii Decanilor a fost preluată din experiența universităților notorii de peste hotare.

Prin lansarea unei astfel de inițiative, Facultatea de Drept a Universității de Stat tinde să se înscrie în rândul instituțiilor superioare de învățământ care pun accent nu doar pe formarea noilor generații de juriști dar și pe cultivarea și conservarea valorilor culturale și intelectuale deosebite.

loading...

Comments are closed.