FOTO // Gavrilița se află la Kiev: ”Am văzut cu ochii mei case arse și pustiite, școli, grădinițe și drumuri distruse”

Natalia Gavrilița se află, astăzi, într-o vizită de lucru la Kiev, dar a reușit să viziteze inclusiv orașele Bucha și Irpin, informează telegraph.md

”Am văzut cu ochii mei case arse și pustiite, școli, grădinițe și drumuri distruse, dar cea mai dureroasă priveliște sunt crucile din spatele grădinilor. Nicio fotografie, nicio imagine video nu poate transmite ceea ce am văzut aici, pe loc.

Am condamnat cu tărie, repetat, ororile produse de armata rusă și am exprimat susținerea plenară pentru continuarea anchetării crimelor de război de pe teritoriul statului vecin. Fiecare cetățean ucrainean, mai ales copiii și femeile, supuse brutalităților și tratamentelor inumane, merită să li se facă dreptate în instanțele penale internaționale.

Moldova a fost și va rămâne un prieten și un partener de nădejde pentru vecinii noștri. Vom susține Ucraina și de acum încolo, cu tot ce putem. Îmi exprim toată admirația pentru sacrificiul poporului ucrainean care, în ciuda acestor nenorociri, își continuă lupta pentru libertate – luptând în egală măsură și pentru dreptul nostru de a face parte din lumea liberă.

Astăzi mai urmează să am o întrevedere cu omologul meu, Denys Shmyhal, și alți membri din Guvernul Ucrainei. Avem stabilite discuții pe numeroase subiecte, inclusiv ce țin de energie, transport, educație și statutul de țară candidat dobândit de Ucraina și Republica Moldova în vara acestui an”, a declarat premierul.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane în picioare şi în aer liberAr putea fi o imagine cu 9 persoane, persoane în picioare şi în aer liberAr putea fi o imagine cu 7 persoane şi persoane în picioareAr putea fi o imagine cu stând în picioare şi în aer liberAr putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi zăpadă

Total
0
Shares
Total
0
Share