Social

FOTO: Iată ce au descoperit mascații care au efectuat percheziții la o companie imobiliară din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-un comunicat de presă publicat de Procuratura generală se anunță că astăzi s-au efectuat 13 percheziții ale procurorilor PCCOCS la un grup criminal din domeniul imobiliar, pe faptul abuzului de serviciu și evaziunii fiscale.

La data de 18 octombrie 2019, sub conducerea procurorilor PCCOCS, oamenii legii au descins cu un număr de 13 percheziții la o companie imobiliară din Chișinău, la domiciliile și în automobilele membrilor grupului criminal organizat, în temeiul bănuielii rezonabile că ar fi comis abuz de serviciu și evaziune fiscală.

Au fost ridicate mijloace bănești, documente, telefoane, înscrisuri și suporturi electronice. În aceste clipe, perchezițiile sunt în desfășurare.

Pe faptele grupului criminal au fost făcute denunțuri și au fost depuse plângeri

Urmărirea penală a fost pornită de către procurorii PCCOCS la data de 15 octombrie 2019, în rezultatul investigațiilor efectuate de ofițerii de investigație ai MAI, informațiilor apărute în mass-media, denunțurilor scrise de actuali și foști angajați ai unei companii care activează în domeniul imobiliar, dar și în urma plângerilor depuse de un număr de persoane, care au avut relații comerciale cu compania imobiliară.

Contabilitate dublă, salarii în plic, arvune de la persoane folosite în alte scopuri

Astfel, în perioada anilor 2018 – 2019, grupul criminal a organizat o schemă ilegală, prin care a prejudiciat bugetul de stat și persoane fizice. Schema criminală consta în achitarea salariului în plic angajaților, tăinuirea de contabilitatea întreprinderii a tuturor tranzacțiilor efectuate în domeniul imobiliar și utilizarea mijloacelor bănești primite de la persoane fizice în calitate de arvună în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, ceea ce le-a adus prejudicii ultimilor.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale va reveni cu detalii, în limita legii, după efectuarea acțiunilor de urmărire penală.

Amintim că azi dimineață pe adresa redacției noastre, un cititor fidel ne-a expediat o imagine foto din care vedem doi mascați care s-ar afla lângă sediul unei companii imobiliare ce ar fi deținută de către Octavian Orheianu. Compania dată își are sediul de pe strada Armenească din capitală. Știrea integrală aici.

 

loading...

Comments are closed.