(foto) Iată ce monument vrea să restabilească Primarul municipiului Hâncești! Va fi un omagiu pentru focul Olimpic din 1980

 

Primarul Municipiului Hâncești, Alexandru Botnari a anunțat că din primăvara anului acesta se va începe amenajarea traseului Hîncești- Leușeni.

Amenajarea traseului va avea loc cu scopul de a scoate în evidență ursul de la intrare în oraș, acest urs este simbolul Olimpiadei din 1980 care a avut loc la Moscova. Focul Olimpic în drum spre Moscova a trecut anume pe acest traseu, iar primarul Botnari a spus că acesta trebuie păstrat ca fiind o importantă amintire a unuia din cele mai prestigioase evenimente care au avut loc pe teritoriul actualului Municipiu Hîncești, anume găzduirea focului olimpic.

Internauților le-a plăcut foarte mult ideea primarului. Pentru mulți anume acest urs și este simbolul Hînceștiului și nicidecum monumentul lui Kotovski.

E ursulețul meu preferat, când îl vedeam știam că degraba o voi îmbrățișa pe scumpa mea bunică”, “Când ajungeam la “Mișka Olimpiiskii” știam că suntem aproape de Hîncești”, “Acest ursuleț ,peste ani a devenit simbolul traseului,Hîncești-Lăpușna“. Sunt doar unele dintre părerile pozitive lăsate de către locuitorii și vizitatorii Municipiului Hîncești. 

Mai jos vă prezentăm o secvență video din arhivă care prezintă cum a fost întâlnită flacăra Olimpică la Hîncești.

Total
0
Shares
Total
0
Share