Politic

FOTO // Iată cum arată celula în care este deținută Marina Tauber

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul informațiilor apărute în presă privind condițiile precare în care se deține M. Tauber, Administrația Națională a Penitenciarelor vine cu următoarele precizări:

În strictă conformitate cu legislația în vigoare, la momentul parvenirii în Penitenciarul nr.13-Chișinău, deținuta Tauber, a fost plasată într-o celulă care corespunde tuturor exigențelor legislației naționale și recomandărilor înaintate de către mecanismele naționale și internaționale care monitorizează cu strictețe respectarea drepturilor persoanelor instituționalizate.

Celula în care actualmente se deține sus-numita este amplasată la nivelul I al blocului de regim numărul 3, având o suprafață de 22 m2, destinată conform normativelor pentru plasarea a 1-3 deținuți (vezi mai jos imagini din celula de detenție).

Totodată, pentru asigurarea deţinerii separate în locul de arest preventive, potrivit prvederilor art. 309 alin. (1) lit. f), g), Cod de executare, deținuta a fost plasată de una singură în celulă.

În același context, după repartizarea în blocul de regim prevenita a fost asigurată cu obiecte de primă necesitate, lenjerie de pat, acces la apă potabilă, lumină naturală și artificială, tot necesarul prevăzut de normativele în acest sens. Plângeri din partea deținutei nu au fost înregistrate.

Prin urmare, având în vedere informațiile eronate apărute în presă, ANP lansează un apel public în care cheamă mass-media să solicite poziția oficială a instituției pe marginea subiectului publicat.

loading...

Comments are closed.