Alte știri

FOTO // Igor Dodon și familia sa au adus un omagiu portului popular

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultima duminică a lunii iunie, în țara noastră este marcată Ziua Națională a Portului Popular. Cu această ocazie, președintele Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare, dar și cu o poză în care împreună cu familia celebrează această tradiție frumoasă, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Dragi concetățeni,

Astăzi aducem omagiu portului popular. Este un frumos prilej pentru a Vă adresa sincere felicitări și calde urări de bine.

Ie și cămașă bărbătească, ițari și catrință, maramă și brâu, opinci și trăistuță – toate împreună și fiecare în parte ne identifică, ne reprezintă ca neam, ca popor, ca națiune. Inedite prin ornamente și tehnici de realizare, splendide prin culori și țesături, elementele costumului tradițional sunt istoria noastră, gândurile și trăirile meșterilor care le-au realizat, mândria și onoarea strămoșilor care au trăit pe aceste meleaguri.

Dragi meșteri populari și oameni îndrăgostiți de frumos, vin cu sentimente de gratitudine pentru pasiunea și jurământul Dumneavoastră de credință. Sunteți cei datorită cărora portul popular revine în cotidian și redevine element indispensabil al sărbătorilor noastre tradiționale. Pentru a nu lăsa praful uitării să acopere comorile, avem obligația să ne perpetuăm valorile, să ne educăm copiii în spiritul dragostei de țară și de tot ce înseamnă acasă.

Să purtăm cu mândrie „căciula de cârlan”, vorba cântecului, și să ne mândrim de originile noastre.”

Citește și: După câteva zile de carantină, Igor Dodon revine la muncă. Prima întâlnire de lucru o va avea luni, la ora 8:00

loading...

Comments are closed.