FOTO // IGSU a dat startul competițiilor ”Poliatlon scafandrieri”

Astăzi, 23 august 2023 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dat start competițiilor „Poliatlon Scafandrieri” ediția 2023.

Întrecerile sunt desfășurate pe malul lacului de acumulare Ghidighici, pe teritoriul stației de salvare pe apă nr.3.

Aici, 21 echipe printre care 5 echipe IGSU și 16 echipe de salvamari din toată țara vor concura la mai multe probe.

Ceremonia oficială de deschidere a avut loc în incinta stației de salvare cu participarea conducerii IGSU, reprezentată de șeful Inspectoratului, colonel Alexandru Oprea.

În mesajul său de încurajare pentru toți participanții, oficialul a menționat importanța competițiilor pentru fortificarea abilităților fizice, exersarea tehnicilor de salvarea a oamenilor pe apă, dar și perfecționarea nivelului de pregătire a salvamarilor și scafandrierilor.

Pe parcursul a 3 zile, 104 de salvatori și salvamari din toată țara vor demonstra calitățile și măiestria profesională la 6 probe complicate.

Astfel, echipele își vor testa abilitățile de salvare în cadrul următoarelor probe: la aruncarea colacului de salvare, înotul la distanța de 50 metri cu extragerea manechinului, vâslirea cu barca de salvare la distanța de 500 metri, înotul în stil liber la distanța de 100 metri, aruncarea saulei de salvare, ieșirea ambarcațiunii cu motor la semnalul de alarma la distanța de 1000 metri.

Întrecerile vor fi monitorizate și evaluate de un grup de arbitri, care vor stabili învingătorii conform rezultatelor înregistrate pe tot parcursul desfășurării evenimentului.

Competițiile „Poliatlon Scafandrieri”, sunt organizate tradițional în fiecare an în cadrul Campionatului în memoria salvatorilor și pompierilor căzuți la datorie. Scopul evenimentul constă în fortificarea nivelului de pregătire a efectivului IGSU și salvamarilor din toată țară, pentru realizarea misiunilor la salvarea vieților omenești în cazul incidentelor pe apă. Anul acesta întrecerile se desfășoară pentru a cinzeci și șaptea oară.

Total
0
Shares
Total
0
Share