Actual

FOTO // IGSU a recepționat un lot de ajutoare umanitare din partea Statelor Unite al Americii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 13 aprilie IGSU a recepționat un lot de ajutoare umanitare din partea Statelor Unite al Americii. Ceremonia de transmitere a lotului a fost desfășurată la Detașamentul Salvatori și Pompieri Buiucani.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

La ceremonie a participat Secretarul General de Stat al MAI Serghei Diaconu, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Excelența SA Kent D. Logsdon și șeful IGSU al MAI colonel Oprea Alexandru. Lotul de ajutoare umanitare estimat în suma de peste 113 000 de dolari este constituit din paturi pliante și generatoare.

În discursul său Secretarul General de Stat al MAI Serghei Diaconu a mulțumit poporul american pentru sprijinul acordat din primele zile Republicii Moldova după începerea conflictului armat în țara vecină. Totodată oficialul a subliniat că bunurile recepționate sunt vitale pentru cetățenii refugiați din Ucraina, dar în același timp și pentru angajații IGSU, care zilnic activează în prima linia și acordă asistență, protecție, căldură și alimentație oamenilor aflați în nevoie din Centrele Provizorii.

Ambasadorul SUA Kent D. Logsdon – a mulțumit IGSU pentru cooperare eficientă și a mulțumit salvatorii pentru siguranța, ospitalitate și sprijinul acordat cetățenilor din Ucraina aflați în nevoie pe teritoriul Republicii Moldova, dar și a subliniat că ajutoarele oferite de Statele Unite al Americii vor contribui la crearea condițiilor mai bune de trai pentru persoanele refugiate.

De asemenea, șeful IGSU, Oprea Alexandru a adus sincere mulțumiri pentru SUA pentru un parteneriat de exemplu și asistență acordată. Șeful Inspectoratului și a subliniat, că din 24 februarie salvatorii în comun cu colegii din alte subdiviziuni al MAI sunt la datorie, oferind oamenilor, care fug din calea războiului, condiții și servicii decente, iar ajutoarele recepționate astăzi vor fi utilizate pentru a crea condiții încă mai bune pentru activitatea forțelor MAI în prima linie, dar și pentru toți oamenii din Centrele Provizorii de Plasament.

Acest lot este prima parte a asistenței oferite de SUA, iar în scurt timp în Republica Moldova urmează să ajungă alte cantități impunătoare de ajutoare, care vor fi repartizate Centrelor provizorii de plasament pentru refugiații din Ucraina.

loading...

Comments are closed.