Social

(foto) Ilan Șor a dat în exploatare încă o curte reconstruită din Orhei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Modernizarea infrastructurii din municipiul Orhei continuă. Grație fostului primar de Orhei, actual deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Ilan Șor, după 25 de ani locuitorii străzii din 31 august se pot bucura de o curte renovată ca la carte. Proiectul este realizat în cadrul programului ”Operațiunea Curtea”, lansată la inițiativa lui Ilan Șor și a echipei Primăriei Orhei încă anul trecut.

La evenimentul de inaugurare a fost prezent și deputatul Ilan Șor, inițiatorul a zeci de proiecte de infrastructură din Orhei, care a fost întâmpinat cu ovații și îmbrățișări de către orheieni.

”Vreau să știți că tot ce facem este pentru confortul dumneavoastră. Facem totul din inimă pentru că vă iubim. Astăzi am inaugurat încă o curte renovată. Anul trecut, eu am promis că programul „Operațiunea Curtea” va fi lansat în toate curțile din municipiu. Trebuie să muncim, să depunem efort şi doar așa putem împreună să reconstruim și să renovăm iubita noastră ţară. În timp ce unii sunt preocupați doar de politică, noi o să construim și o să oferim oamenilor o viață mai bună”, a declarat deputatul Ilan Șor.

La inaugurarea curții proaspăt modernizată panglica a fost tăiată și de primarul interimar de Orhei, Diana Memeț, și Administratorul Întreprinderii Municipale Servicii Comunal -Locative Orhei, Valeriu Oprea. Eu au declarat că toate lucrările de modernizare a curților de bloc din Orhei sunt efectuate de serviciile municipale specializate. Aceasta permite autorităților locale să cheltuie mai puțin, iar cu banii economisiți să realizeze și mai multe proiecte de dezvoltare a Orheiului.

”În fiecare curte venim cu o abordare individuală, în funcție de specificul fiecărei curți. Aici am schimbat stratul de asfalt, a fost amenajat și un mini parc, care devine o nouă zonă de agrement pentru locuitorii din zonă. Sunt amenajate și terenuri de joacă. Și zona verde este înnoită, schimbată, înfrumusețată”, a precizat Diana Memeț, primarul interimar de Orhei.

”Am asistat cu toții la darea în exploatare a curții care este deja asaltată de copii. Avem și alte proiecte pe care le vom realiza în acest an, inițiative ale lui Ilan Șor. Și vom continua ca orașul Orhei să devină cel mai frumos oraș din țară. Lucrările sunt efectuate cu resursele proprii ale Primăriei Orhei, ceea ce ne permite să realizăm mai multe proiecte”, a punctat Valeriu Oprea,  Administratorul Întreprinderii Municipale Servicii Comunal -Locative Orhei, Valeriu OpreaOrhei.

Locuitorii curții din strada 31 August sunt foarte bucuroși. „Așa de frumos nu s-o făcut niciodată în viață. Tot ne-au schimbat.  La trimis Dumnezeu de sus”, a spus un copil.

Curtea de bloc din strada 31 august are o lungime de 300 de metri și o suprafață a carosabilului de 765 de metri pătrați.

Muncitorii au montat câte 300 metri de borduri pe ambele părți ale drumului și au așternut 90 de tone de asfalt, cu o grosime de 5 cm. Au amenajat un teren de joacă pentru copii și bătătoare de civoare De asemenea, au fost folosite aproximativ 16 m3 de beton.

Amintim că proiectul ”Operațiunea Curtea” a fost lansat în primăvara anului trecut de Primăria municipiului Orhei, la inițiativa primarului Ilan Șor, cu scopul de a moderniza infrastructura și spațiile din preajma blocurilor cu multe etaje din oraș.  În cadrul proiectului, curțile sunt renovate capital și dotate cu locuri de parcare, spații amenajate pentru uscarea rufelor, terenuri de joacă și sport pentru copii, dar și amenajarea spațiilor verzi.

Până în prezent, în Orhei au fost modernizate peste 40 de curți ale blocurilor multietajate, din cele 60 planificate.

loading...

Comments are closed.