FOTO // Ilan Șor a demarat desfășurarea evenimentelor culturale pentru moldovenii aflați în Rusia

Cu sprijinul politicianului și filantropului Ilan Șor, Centrul Cultural și Educațional din Moldova a organizat la Moscova festivalul “Mărțișorul rusesc 2024”. Autoritățile moldovenești îl derulează în mai multe țări europene. Dar în Rusia, unde există o diasporă uriașă – sute de mii de persoane – au refuzat să desfășoare evenimentul.

“Poziția autorităților nu va schimba relațiile istorice de prietenie dintre oameni. Este timpul să ne amintim un adevăr simplu: toate încercările de a confrunta popoarele noastre vor eșua”, a comentat Ilan Șor.

El a declarat că va face tot posibilul ca compatrioții noștri din Moldova, care trăiesc în Federația Rusă, să primească atenția cuvenită. “Pentru ei, echipa noastră va continua să organizeze evenimente culturale”, a împărtășit Șor. Politicianul a adăugat că Mărțișorul a fost în sufletul fiecărui cetățean din Moldova încă din copilărie, pe care l-au sărbătorit întotdeauna deschis și măreț: “Moldovenii sunt un popor foarte prietenos, care iubește oaspeții. Cu ocazia acestei sărbători, oamenii se adună împreună, și se bucură de sosirea primăverii.”

El și-a manifestat recunoștința față de partea rusă pentru atitudinea respectuoasă constantă față de cultura moldovenească și țară în general.

De asemenea, Ilan Șor a remarcat că echipa sa oferă asistență juridică reprezentanților diasporei. “Vom încerca să abordăm problemele oamenilor și să găsim soluții. Sunt sigur, vom reuși să facem aceasta. Echipa mea are o mare experiență în asemenea activități, întotdeauna încercăm să fim utili oamenilor, și să dovedim acest lucru prin fapte concrete”, a spus el.

Organizatorii au considerat necesar să oprească sărbătoarea în contextul evenimentelor tragice de la Moscova. Dar nicio forță ostilă nu poate distruge comunitatea popoarelor rus și moldovenesc. Vom continua întâlnirile cu compatrioții noștri din Rusia, neapărat ne vom întâlni în viitorul apropiat.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share