(foto) Ilan Șor a inaugurat strada centrală din Orhei, după reparație capitală

Artera principală a Orheiului, strada Vasile Lupu, a fost reconstruită și modernizată în totalitate, transformându-se într-o adevărată perlă a municipiului și un motiv de mândrie pentru locuitorii municipiului, dar și pentru administrație, în frunte cu primarul Ilan Șor, care astfel a mai realizat un proiect important în mandatul său.

Strada a fost reconstruită în totalitate în timp record – aproximativ două luni, dar viteza nu a afectat în niciun fel calitatea, dau asigurări reprezentanții orașului.

Sute de orheieni, dar și oaspeți, administrația municipiului în frunte cu primarul Ilan Șor au participat la festivitatea dedicată dării în exploatare a străzii Vasile Lupu. Aceștia au inspectat lucrările de-a lungul întregii străzi, fiind însoțiți de fanfară.

În discursul său, primarul orașului Orhei, Ilan Șor, a declarat că îşi propune să repare toate străzile din oraş. În paralel cu drumurile principale, vor fi reabilitate și toate străzile din curțile blocurilor. “Astăzi avem încă un motiv de bucurie pentru orașul nostru. Principala stradă din Orhei a fost reparată integral. Acest lucru va contribui la îmbunătățirea infrastructurii. În acest an, planificăm să reparăm peste 30 de străzi, este vorba despre aproximativ 25 de kilometri. Este important să asigurăm orașul și pe locuitorii săi cu infrastructură de calitate”, a declarat Ilan Șor.

Strada Vasile Lupu din Orhei are o lungime de peste 2 km. Infrastructura străzii a fost modernizată în totalitate. Astfel, au fost reabilitate aproximativ 12 kilometri de trotuar, iar în acest scop au fost folosite șapte mii de tone de asfalt. De asemenea, a fost schimbată și bordura, iar iluminatul stradal a fost îmbunătățit.

Infrastructura Orheiului a devenit de nerecunoscut în ultimii trei ani, după preluarea mandatului de primar de către Ilan Șor – străzi reconstruite, parcuri reamenajate și iluminatul stradal asigurat în proporție de 100% au fost doar primele promisiuni și realizări ale lui Ilan Șor. Mai mult, recent, la inițiativa sa, municipalitatea a început și renovarea curților blocului, iar locuitorii Orheiului sunt singurii din Republica Moldova care beneficiază și de un șir de proiecte și facilități sociale.

Odată cu venirea lui Ilan Șor la cârma primăriei Orhei, urba s-a schimbat în totalitate, fiind implementate zeci de proiecte grandioase de infrastructură.

Total
0
Shares
Total
0
Share