Politic

(foto) Ilan Șor s-a apucat să construiască Orheiland: unicul centru cultural-familial din țară, cu acces gratuit! 

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Orhei, în viitorul apropiat se va deschide cel mai mare centru cultural-familial din țară, cu o suprafață de 20 mii de metri pătrați. Pentru ca centrul să fie dat în exploatare la începutul sezonului de vară, pe șantier se lucrează în regim non stop, în ture. Astfel, sunt implicați aproximativ 200 de lucrători și peste 20 de unități de echipament special. Centrul va fi dotat cu atracții moderne, tobogane gonflabile și trambuline.

Principalele atracții ale centrului vor fi o casă cu-susul-în-jos și un havuz muzical. Pentru adulți și tineri se va construi o zonă verde cu o alee de bowling. Aici, vizitatorii centrului vor putea să simtă energia junglei, urcând pe liane și poduri suspendate.

Cea mai impresionantă zonă a parcului va fi zona cu apă. Cascada, Cel de-al nouălea val – sunt doar câteva dintre denumirile  zecilor de atracții de apă care vor fi construite în centru. Fiecare atracție va fi echipată cu o piscină și va impresiona cu dimensiunile sale – o înălțime de 7-8 metri și o lungime de până la 16.

Zilnic, în incinta centrului vor fi organizate evenimente culturale și de divertisment. O  suprafață de peste 4 mii m2 va fi echipată cu o scenă. Aici vor fi desfășurate, concerte și alte evenimente distractive pentru copii și tineri.

Pentru construcția Centrului cultural-familial “Orheiland” este preconizată utilizarea a 5 000 de tone de nisip, 5.000 de tone de piatră și 1.000 de tone de beton. Aproximativ 14 mii m2 vor fi pavate, iar 10 mii m2 – acoperite cu gazon verde. Pentru a ilumina centrul, au fost instalați 108 stâlpi de iluminat.
La dispoziția vizitatorilor centrului vor fi deschise puncte comerciale cu cel mai proaspăt și delicios fast-food.

Intrarea în centru și utilizarea tuturor facilităților de divertisment vor fi gratuite pentru toată lumea!
Darea în exploatare și deschiderea solemnă a Centrului cultural-familial “Orheiland” va avea loc pe 1 iunie curent.

La Orhei, se finalizează construcția Centrului cultural-familial unic, “Orheiland”, cu o suprafață de peste 20 mii m2

construcția Centrului cultural-familial unic, “Orheiland”, cu o suprafață de peste 20 mii m2

loading...

Comments are closed.