Externe

(foto) Imaginile coșmarului. Zeci de morți și sute de dispăruți în cel mai distrugător incendiu din California

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel mai distrugător incendiu din istoria Californiei continuă să facă prăpăd în nordul statului american. A ucis 31 de oameni, în timp ce peste 200 sunt daţi dispăruţi, potrivit celui mai recent bilanț. Focul a pârjolit zeci de mii de hectare de vegetaţie, iar aproape şapte mii de clădiri au fost făcute scrum. Focul e controlat doar în proporţie de 25% şi problemele vor continua, fiindcă vântul alimentează flăcările uriaşe. E dezastru şi în sudul Californiei, unde două focare provoacă distrugeri importante. Unul dintre ele a provocat evacuarea a sute de mii de oameni.

Americanii din nordul Californiei au ajuns la disperare. Incendiul cu care se confruntă, cel mai distrugător din istoria statului american, a ucis zeci de oameni şi a distrus mii de case.

Incendiul a fost denumit „Camp Fire”. Ironia sorții, cele mai multe victime sunt într-un oraș numit Paradise. 19 trupuri au fost găsite aici. Începând de joi, peste 6.700 de clădiri din Paradise, dintre care cele mai multe erau locuinţe, au fost distruse de incendiul numit „Camp Fire”.

Mai mult de 250.000 de persoane au primit ordin de evacuare.

 A ars tot, s-a dus totul, toate locurile în care mergeam, toţi oamenii pe care-i ştiam şi care locuiau în apropierea mea…”, spune îndurerat un bărbat.

Aproape 45 de mii de hectare de vegetaţie au fost pârjolite, în timp ce dintr-un oraş întreg au mai rămas doar nişte ziduri şi caroserii arse.

Ne-am confruntat cu multe incendii de-a lungul anilor, dar acesta e unul dintre cele mai grave”, a declarat un pompier.

În sudul Californiei, alte două incendii au distrus 34 de mii de hectare de vegetaţie şi înaintează rapid. Şi-au dublat suprafaţa în acest weekend şi au distrus sute de case.

„Cred că a ars (casa, n.red.). Cred că a ars fiindcă din câte văd, locuinţa vecinului e deja cuprinsă de flăcări”, spune un localnic.

Vedete afectate de incendiu, la Malibu

Flăcările au trecut dincolo de o autostradă şi au intrat în Malibu, unde locuiesc zeci de vedete. Toţi cei de acolo au fost nevoiţi să evacueze oraşul, , inclusiv artişti celebri care au case impunătoare în zonă: Will Smith, Lady Gaga şi Martin Sheen.  Kim Kardashian a anunţat pe Twitter că flăcările au afectat locuinţa ei şi a soţului său, rapperul Kanye West.

Cei 13.000 de locuitori din Malibu au primit ordine de evacuare. Unele locuințe s-au făcut scrum. Sâmbătă, în oraş au fost găsiţi doi morţi, dar biroul şerifului din comitatul Los Angeles nu a putut preciza dacă focul a fost cauza deceselor.

Evacuat a fost şi Thousand Oaks, oraş care trăieşte a doua dramă în doar o săptămână: de curând, un fost soldat a ucis 12 oameni într-un bar de aici.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat sâmbătă, într-un mesaj pe Twitter, că nu există alt motiv pentru incendiile de vegetaţie sălbatică din California în afara managementului defectuos al pădurilor de către autorităţile statului.

Sursa: Digi24.

loading...

Comments are closed.