Alte știri

FOTO // În cadrul Zilelor Parlamentului, a avut loc ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului de poezie, dedicat lui Grigore Vieru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Câștigătorii concursului online de poezie, dedicat comemorării poetului Grigore Vieru, organizat de Parlamentul Republicii Moldova, astăzi, au fost premiați, transmite Telegraph.md

Ceremonia s-a desfășurat în incinta Muzeului Parlamentului, în cadrul Zilelor Parlamentului Republicii Moldova, consacrate celei de-a 30-a aniversări de la constituirea Legislativului.

Secretarul general adjunct al Parlamentului, Lilia Melnic, a reiterat felicitările pentru toți participanții și câștigătorii concursului, menționând că acesta a avut ca scop consolidarea încrederii dintre instituție și societate, promovarea și încurajarea activismului civic, susținerea talentelor și perpetuarea memoriei pentru marele Grigore Vieru.

Câștigătorii concursului au primit Certificate de învingător și seturi de rechizite cu logo-ul Parlamentului Republicii Moldova, iar cea mai mică învingătoare care are doar 4 ani a primit în dar și jucării.

Centrul vizite și informare al Parlamentului a organizat pentru invitați un tur ghidat în clădirea instituției.

Concursul a fost organizat de Legislativ cu ocazia celor 86 de ani de la nașterea marelui poet Grigore Vieru. În cadrul acestuia, au participat mai bine de 2 mii de persoane – copii, tineri și maturi. În urma selecției mesajelor video, conform celor mai multe vizualizări pe pagina de Facebook, câștigători au devenit Natalia Mazîlu-Miron din satul Văratic, raionul Rîșcani, Inesa Vasilos din satul Cajba, raionul Glodeni, Svetlana Sula din satul Răspopeni, raionul Șoldănești. La categoria copii, au învins Vadim Odae din satul Slobozia-Cremene, Soroca, Amelia Pascal din orașul Bălţi și Oleg Spînu din satul Corlăteni, raionul Rîșcani.

Zilele Parlamentului Republicii Moldova vor continua cu lansarea unui nou concurs de creație, cu tururi virtuale, cu expoziții de fotografii și documente, etc. În fața clădirii instituției în continuare pot fi admirate două mașini de epocă unice, aflate în dotarea garajului Parlamentului.

Pe 23 mai 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

Citește și: Un bebeluș de trei luni a ajuns la reanimare cu intoxicație gravă

loading...

Comments are closed.