Alte știri

FOTO // În loc să-l coboare în bernă, Președinția a scos drapelul cu totul

Pinterest LinkedIn Tumblr

În loc să-l coboare în bernă, Președinția a scos drapelul cu totul, a atras atenția jurnalistul Gabriel Călin.

”Harvardiștii au scos cu totul drapelul de pe Președinție, in loc să-l coboare în bernă. Nu mă mir dacă atunci când va veni vremea să-l ridice îl vor încurca cu al unui alt stat. La cat îs de hăbăuci. Azi-mâine vom atinge cifra de 100 de morți, angajați medicali. Oare Maia Sandu va decreta și în memoria lor zi de doliu național? Ei merită, au căzut pe câmpul de luptă împotriva COVID-19. Ar putea uita de ei. Mult mai importante sunt anticipatele”, a scris Călin pe canalul său de Telegram.

Citește și: Greceanîi și Ciocoi au discutat situația epidemiologică și economică din țară: Restricții mai dure, dar fără lockdown

Potrivit legislației, Drapelul de Stat pe catarg se arborează în bernă, astfel încât să fluture la jumătatea catargului. Pentru a arbora drapelul în bernă, acesta mai întâi se ridică până la vârful catargului, fără a-l atinge, apoi se coboară încet până la mijlocul catargului. De regulă, mijlocul drapelului arborat în bernă coincide cu mijlocul catargului.

Amintim că astăzi, 15 martie 2021, în Republica Moldova este decretată Zi de doliu național în legătură cu funeraliile scriitorului Nicolae Dabija.

În conformitate cu decretul prezidențial, astăzi în întreaga țară drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 12.00 în memoria poetului se va ține un moment de reculegere. Ceremonia funerară va fi transmisă în direct de Compania publică „Teleradio-Moldova”.

Totodată, autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe la desfășurarea, în ziua de 15 martie 2021, a acțiunilor distractive în masă, iar redacțiilor ziarelor, posturilor de radio și de televiziune – să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

Citește și: VIDEO // Drapelul Republicii Moldova de pe clădirea Parlamentului a fost coborât în bernă

loading...

Comments are closed.