Social

(foto) În perioada 7-11 martie peste 3000 de șoferi au fost opriți de INP pentru nerespectarea Regulamentului Circulației Rutiere

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 7-11 martie, peste 3 000 de șoferi au fost documentați de angajații Inspectoratului Național de Patrulare conducând cu abateri legale, dintre care, 2 143 de conducători auto au depășit limita de viteză, iar alții 77 au fost depistați la volan în stare de ebrietate, se spune într-un comunicat al INP.

Totodată, inspectorii de patrulare au intervenit la peste 500 de solicitări din partea șoferilor și cetățenilor. În această perioadă au avut loc 16 accidente rutiere grave, soldate cu 2 persoane decedate și 17 traumatizate.

De asemenea, angajații INP au desfășurat o acțiune în scop de a depista conducătorii auto ce se eschivează de la răspundere contravențională pentru încălcările prevederilor RCR. Astfel, polițiștii de patrulare timp de câteva ore au verificat prin intermediul aplicației mobile E-DATA peste 1 500 de autoturisme, fiind întocmite 101 de procese-verbale pentru nerespectarea limitei de viteză, indicatoarelorde semnalizare rutieră și lipsa reviziei tehnice a mașinii.

INP menționează că respectarea RCR poate salva vieți.

loading...

Comments are closed.