Alte știri

(foto) În raionul Ialoveni s-a organizat un turneu de fotbal dedicat Zilei Mondiale a Refugiaților

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sâmbătă, 22 iunie 2019, stadionul din satul Răzeni, raionul Ialoveni, a fost gazda unui turneu de fotbal, organizat de Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Centrul de Caritate pentru Refugiați, dedicat Zilei Mondiale a Refugiaților.

La competiția propriu zisă, au participat patru echipe, una dintre acestea a fost compusă din refugiați din Egipt, Ghana, Afganistan și Siria, se spune într-un comunicat al Federației Moldovenești de Fotbal.

La ceremonia oficială prilejuită acestui eveniment au participat Ion Crețul, Primarul comunei Răzeni, Ahmad Javid Paknehad, Directorul Centrului de Caritate pentru refugiați, Serghei Butelschi, Director Tehnic FMF, Diana Bulgaru, Specialist Marketing FMF, Iulian Popov, Șeful Direcţiei Azil și Integrare din cadrul biroului Migraţie şi Azil al MAI, alți oaspeți și oficiali.

Turneul face parte din șirul de activități fotbalistice implementate grație grantului „2018-2019 Football and Refugee Grant Scheme” câștigat de FMF în parteneriat cu Centrul de Caritate pentru Refugiați din Moldova. Obiectivul turneului este integrarea refugiaților în societatea noastră prin fotbal, care este pentru toți.

Campania UEFA #Equal Game prezintă bunul în fotbal, energia pozitivă pe care sportul o generează, cum poate să împace, să creeze prietenii și să dea sens și scop vieților oamenilor.

La finalul evenimentului participanții s-au ales cu mici delicii din partea parterenului, combinatul de panificație Franzeluța. Buna desfășurare a Zilei Mondiale a Refugiaților a fost asigurată de suportul comun al UEFA, FMF, Centrul de Caritate pentru refugiați, UNHCR, Biroul de migrație și azil Moldova.

loading...

Comments are closed.