Actualitate

FOTO // În România sunt asamblate opt autospeciale pentru proiectul SMURD Moldova. Cum arată acestea

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 20-22 aprilie 2021 conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu a întreprins o vizită de lucru la întreprinderea de asamblare a autospecialelor cu funcțiuni multiple F.R.A.P din Cluj- Napoca, România. Scopul deplasării a constat în inspectarea prototipului autospecialei. Mașinile urmează să fie achiziționate pentru intervenții în cadrul Proiectului transfrontalier SMURD -2.

Șeful IGSU a purtat mai multe discuții cu inginerii companiei privind capacitățile de intervenție a unităților tehnice, dotarea acestora și datele tehnice. Mai mult, oficialul s-a arătat interesat de funcțiunile autospecialei care are mai multe destinații, cum ar fi: intervenții în zone izolate, cu infrastructură dificilă, intervenție rapidă în calamități, descarcerare în accidente, dar și în calitate de ambulanță cu spațiu medical.

Potrivit proiectului, în total urmează a fi fabricate și asamblate 8 unități tehnice de acest fel. Acestea vor fi utilizate în intervenții și misiuni de salvare.

Proiectul SMURD 2 este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și este implementat pe parcursul a 36 de luni.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „ATORI POMPIERI PROTEJĂM, SALVĂM SMU MOLDO”Ar putea fi o imagine cu stând în picioareNu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi persoane în picioareNu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Ar putea fi o imagine cu interior

loading...

Comments are closed.