Alte știri

(Foto) În ultimul moment, bărbatul care se oferise voluntar să facă trasplant de cap, s-a răzgândit!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primul transplant de cap din lume nu va mai avea loc! Valery Spiridonov, cel care urma să primească o nouă șansă la o viață normală, spune că a ales familia în locul unui corp funcțional.

După ce a devenit tată, în noimebrie 2018, Valery Spiridonov și-a regândit decizia de a se supune unei operații de transplant de cap. Pregătirea și perioada de recuperare după o asemena intervenție ar fi durat luni întregi, iar bărbatul nu își poate imagina cum ar fi să stea atâta timp departe de copilul său.
 
El are 33 de ani și suferă de o boală musculară numită Werdnig-Hoffman. Știe că nu va avea prea mult de trăit, dar nu lasă asta să-l împiedice să fie un om împlinit. S-a mutat din Rusia, țara sa natală, s-a căsătorit cu o rusoaică frumoasă, Anastasia Panfilov, și împreună au un copil.
 
Invitat la „Good Morning, America”, el a explicat de ce a renunțat la operația ce i-ar fi putut oferi șansa la o viață normală. „Am o femeie de care sunt îndrăgostit nebunește, suntem căsătoriți și avem un copil minunat. Nu aș putea să îi părăsesc vreodată, nici măcăr pentru câteva luni”, a explicat Spiridonov.
 
Dragostea, devotamentul față de familie pot fi motive legitime pentru a amâna o operație riscantă, dar, dacă ascultăm ce zice Spiridonov, ne putem da seama că adevărul este altul. Bărbatului pare să îi fie frică de intervenția revoluționară. 
 
Spiridonov a mai spus că ar fi dispus să își facă operația de transplant de cap, doar dacă nu va fi el primul pacient. Din punctul lui de vedere, ar trebui să aibă prioritate cei care sunt în stadii terminale, nu norocoși ca el.
Bărbatul nu credea niciodată că va avea o familie. Totuși, fiul lui s-a născut sănătos, în ciuda caracterului ereditar al bolii.
loading...

Comments are closed.