Social

FOTO // INSP atenționează toți șoferii să staționeze și să parcheze doar regulamentar

Pinterest LinkedIn Tumblr

În acest moment, mai mulți polițiști activează pentru depistarea automobilelor parcate neregulamentar, inclusiv pe spații verzi și celor care împrăștie noroiul pe străzi.

Inspectoratul Național de Securitate Publică depune tot efortul pentru a facilita atât deplasarea conducătorilor auto cât și a pietonilor, însă atitudinea fiecărui șofer este esențială.

Staționarea sau oprirea autovehiculelor în stațiile mijloacelor de transport în comun, sau în dreptul trecerilor pentru pietoni perturbă traficul și pot să cauzeze ambuteiaje rutiere, iar pietonii sunt nevoiți, de cele mai multe ori, să ocolească și să traverseze neregulamentar.

Amenzile prevăzute de lege pentru opriri și staționări neregulamentare constituie 900-1500 de lei, 4 puncte de penalizare și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Necunoașterea legii, graba ori lipsa unor locuri de parcare în zonă, nu înlătură răspunderea contravențională.

INSP vă îndeamnă repetat să fiți responsabili și să nu parcați în locurile interzise.

Ar putea fi o imagine cu maşină şi drumAr putea fi o imagine cu maşină şi drumAr putea fi o imagine cu 1 persoană, maşină, drum şi text care spune „MAI 9715”Ar putea fi o imagine cu în aer liber şi copac

loading...

Comments are closed.