Alte știri

FOTO // Într-o galerie de artă din Paris vizitatorii păstrează distanța socială cu ajutorul pălăriilor cu extensii

Pinterest LinkedIn Tumblr

O galerie de artă din Paris s-a inspirat din China antică pentru a contribui la respectarea distanţării fizice oferind vizitatorilor pălării cu aripioare, relatează joi Reuters, citat de Agerpres.ro

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Pălăriile colorate din papier-mâché sunt realizate după modelul unui astfel de obiect folosit pentru acoperirea capului în timpul dinastiei Song, care a condus China între anii 960 şi 1279 şi au extensii suficient de lungi pentru a asigura purtătorilor distanţa de un metru faţă de celelalte persoane, prevăzută în regulile din Franţa pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Se spune că primul împărat din dinastia Song a ordonat oficialilor săi să poarte pălării cu aripioare astfel încât aceştia să nu poată bârfi fără să fie auziţi.

”La vremea respectivă, acestea erau purtate pentru a-i împiedica pe membrii autorităţilor publice să şuşotească”, a explicat pentru Reuters Dominique Pouzol, cel care a creat pălăriile pentru galeria 59 Rivoli. ”Aşadar, exista deja pe atunci această noţiune a distanţării sociale”, a spus el.

Creaţiile lui Pouzol poartă şi un mesaj politic – unele dintre pălării sunt colorate în nuanţele curcubeului, aluzie la drepturile persoanelor homosexuale. ”Pălăriile trebuie să ne protejeze de COVID-19”, a spus Pouzol. ”Dar mi-am spus că poate acestea ne pot scăpa şi de… răutatea umană, din partea oamenilor înguşti la minte”, a adăugat el.

loading...

Comments are closed.