Social

FOTO // Ion Ceban așa cum nu l-ai mai văzut. Cum arăta edilul în copilărie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Copii vom rămâne mereu, spune primarul general Ion Ceban, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Edilul capitalei afirmă că astăzi toţii ne aducem aminte de copilărie, mai ales când ajungem în data de 1 iunie, deoarece este un sentiment curat, firesc şi sincer.

Într-o postare postare pe pagina sa de Facebook, primarul a plasat o fotografie din copilărie, în care ține în brațe un urs de jucărie.

„Cu această ocazie felicit toţi micuții. Zâmbiţi, alergaţi, jucaţi-vă şi savuraţi din această frumoasă perioadă a vieţii, atunci când grijile voastre sunt în grija părinţilor. Să aveţi parte de o copilărie fericită şi împlinită şi să ne fiţi sănătoşi. Copiii sunt viitorul oricărei naţiuni, iar viitorul nostru depinde de cât de mult vom investi în noua generație, pentru a le oferi tot ce este mai bun, aici, acasă. La mulţi ani, dragi copii!”, a conchis edilul.

Ziua Copilului e sărbătorită de numeroase țări din întreaga lume. În România este, legal, zi liberă din 2017. Totodată, o sărbătorim pe 1 iunie, ca alte câteva țări din regiune.

Ziua Copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925. Atunci, 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. Totuși, merită reținut că în Turcia Ziua Copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.

Însă din august ’25 a început să fie adoptată de mai multe țări. Mai mult, în 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea ca fiecare țară să dispună de o astfel de zi.

Citește și: Adolescenta de 12 ani, dispărută acum trei zile, a fost găsită. Care este starea ei

loading...

Comments are closed.