Alte știri

FOTO // Ion Ceban: „Peste 250 de tone de antiderapant au fost împrăștiate de ieri seara”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul condițiilor meteo, primarul general Ion Ceban a solicitat intervenţia promptă pe străzile şi trotuarele din capitală, pentru deszăpezirea şi presărarea materialului antiderapant, astfel ca să fie evitate accidentele rutiere şi traumatizarea cetăţenilor. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței primăriei Chișinău de astăzi, transmite Telegraph.md, cu referire la Moldova24.info

Edilul afirmă că încă din seara zilei de ieri, ÎM Regia „Exdrupo” a intervenit cu 15 autospeciale, fiind împrăștiate 214 tone de sare și 47 tone de amestec de nisip cu sare. Totodată, pe parcursul zilei de astăzi, serviciile de deszăpezire vor monitoriza situația și vor interveni repetat, după necesitate.

„În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a intervenit în stațiile de așteptare a transportului public și pe trotuare de la ora 05:00, cu implicarea a 18 utilaje HACO și 400 de muncitori. În acest context, îndemn şoferii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează”, a punctat Ceban.

De menţionat că în dimineaţa zilei de luni, pe linii au fost emise 323 troleibuze şi 104 autobuze. Transportul public circulă conform programului pe toate rutele municipale. În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii pot apela Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Citește și: Şeful OMS avertizează că lumea este în pragul „eşecului moral” al vaccinurilor

loading...

Comments are closed.