Social

(foto) Istorie de coșmar! Șoferul unui troleibuz de pe ruta 7 refuză să primească o persoană cu dizabilități în transport

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe rețelele de socializare a devenit viral un mesaj al unei doamne care povestește cum o persoane cu dizabilități locomotorii a fost refuzată într-un troleibuz de pe ruta numărul 7. Femeia povestește că nefericita întâmplare a avut loc în sectorul Râșcani al capitalei, la stația Florării de pe strada Tudor Vladimirescu.

Femeia povestește că se afla la stație în așteptarea transportului public alături de o persoană cu dizabilități al aparatului locomotor, aflat în scaunul cu rotile. „Băiatul în scaunul cu rotile văzând troleibuzul că vine a înaintat puțin și a dat din mână șoferului pentru a se asigura că va fi văzut. Șoferul însă a ales să oprească mult mai departe de stație.” scrie îngrozită femeia.

Martorul spune că s-a oprit între ușile troleibuzului pentru a cere explicații de la taxator, dar nu a primit nici un răspuns. În loc de a ajuta persoana din scaunul cu rotile să intre în troleibuz, șoferul a forțat să închidă ușile. Taxatorul a strigat că nu poate să-l ridice pe bărbat în troleibuz, chiar dacă acesta era unul de model noi, deci dispune de utilajul necesar pentru a ajuta persoanele în scaunul cu rotile să meargă cu transportul public.

În momentul în care femeia a încercat să fotografieze taxatorul și șoferul, aceasta a fost amenințată că se va trezi în reanimare. Tânăra spune că în zadar se dorește instalarea sistemului de aer condiționat în troleibuze dacă contingentul uman ce activează este unul neinstruit și lipsit de omenie.

Sursa poze: Alexandra Gusila-Dabija

loading...

Comments are closed.