(foto) Justiția a recunoscut legală alegerea Marinei Tauber pentru funcția de primar! Locuitorii Jorei de Mijloc au ieșit în stradă pentru a sărbători

maia sandu jora de mijloc, partidul shor, alegeri 20 mai, marina tauber, shor primar, alegeri fraudate, alegeri jora
 

Lacrimi de bucurie în ochii a mii de locuitori ai comune Jora de Mijloc și a susținătorilor lor, după ce Curtea de Apel Chișinău a recunoscut legalitatea alegerilor noi din această localitate, respingând contestația depusă de PAS și Maia Sandu. Oamenii au întâmpinat cu aplauze și cu strigăte de bucurie decizia instanței. Maia Sandu nu a venit nici de această dată în față oamenilor ca să le explice ce a făcut-o să încurce activitatea noului primar ales – Marina Tauber. Oamenii i-au transmis liderei PAS, prin intermediul unor pancarte, mesaje precum „Maia – rușinea Europei!”.

Curtea de Apel a examinat contestația Maiei Sandu, după ce săptămâna trecută Judecătoria Orhei le-a dat câștig de cauză Partidului ȘOR și candidatului acestuia, Marina Tauber. Însă, după o ședință scurtă, magistrații au decis că alegerile la Jora de Mijloc au fost libere și corecte, nu au fost comise încălcări, iar Marina Tauber a fost recunoscută ca primar al Jorei de Mijloc, aleasă din primul tur cu peste 60% din voturi.

Mii  de oameni, atât din Jora de Mijloc dar și susținători ai lor din satele învecinate, din Orhei, din Chișinău și alte rioane ale țării au manifestat în fața instanței pentru a o susține pe Marina Tauber, dar și criticând dur acțiunile Maiei Sandu, pe care o acuză de coaliție cu Partidul Democrat

Maia Sandu o lașă și o provocatoare”,  „Maia Sandu, iarăși ești în coaliție cu PD?!” „Maia apără candidatul PDM”, au scris manifestanții pe pancarte. De asemenea, ei au pus la îndoială calitatea de pro-europeană a Maiei Sandu:  „Europa, scapă-ne de Maia”, „Maia – rușinea Europei!”. De asemenea, ei au exprimat sprijinul pentru Marina Tauber: „Maia, mai ai mult până la Marina. Ia exemplu de la ea!” „Marina, primarul comunei Jora de Mijloc”.

Pentru a o susține pe Marina Tauber dar și pe joreni, a venit și liderul Partidului ȘOR, primarul de Orhei, Ilan Șor, aclamat îndelung de mulțime. „Maia Sandu este o nerușinată care nu a făcut nimic în viața asta pentru că nu știe cum și pur și simplu își bate joc. Vrea să tragă de timp pentru că știe că noi ne îndeplinim promisiunile. Scopul ei este să distrugă ce a fost realizat până acum”, a declarat Ilan Șor.

Este o victorie istorică”, a calificat decizia instanței Marina Tauber, primarul de Jora de Mijloc, vicepreședinte al Partidului ȘOR. „Astăzi am apărat alegerea liberă a locuitorilor comunei Jora de Mijloc. Apărăm democrația și alegerile libere”, a declarat ea.

Ea și-a arătat adevărata față. Cea care promovează, chipurile, valorile europene, a arătat tuturor că aceste valori sunt zero pentru ea. Europenii respectă alegerea liberă a oamenilor, ceea ce nu face Maia Sandu”, a adăugat Marina Tauber.

Iar președintele de onoare al Partidului ȘOR, Valeri Klimenko a arătat că Maia Sandu apără de fapt interesele Partidului Democrat. El a menționat că PDM a avut un candidat la Jora de Mijloc, iar Maia Sandu încearcă să obțină anularea alegerilor în favoarea candidatului PDM. „Astăzi, deși Maia Sandu la fiecare colț, critică PDM în realitate ei colaborează și se ajută reciproc. La Jora de Mijloc ea apără interesele Partidului Democrat”, a arătat Valeri Klimenko.

De mai bine de doi ani jumătate la Orhei viața s-a schimbat profund – avem magazine sociale, farmacie socială, oamenii nu mai stau cu mâinile întinse, sunt ajutați toți bătrânii și pensionarii. Toate lumea din satele care ne înconjoară și-au dorit să trăiască la fel ca noi. Jorenii au vrut schimbări ca la Orhei. Și și-au încredințat mandatul Marinei Tauber, dar cuiva îi stă acest vot ca osul în gât. Dar noi vom ști să ne facem dreptate”, a declarat o femeie de la Orhei.

Vom lupta până la urmă. Cât timp vom fi împreună vom fi de neînvins”, a dat asigurări o altă vorbitoare.

Și de această dată, Maia Sandu nu a venit în fața cetățenilor. A trimis doi reprezentanți în instanță care, de asemenea, au refuzat să le vorbească oamenilor. Jorenii însă au invitat-o pe Maia Sandu la ei în localitate să se convingă de votul lor și de realizările pe care le va face Marina Tauber.

Sursa: PartidulShor.md

Total
0
Shares
Total
0
Share