(foto) La Chișinău ca la Orhei! Ilan Șor a modernizat un pasaj subteran din capitală

Ilan Șor, Partidul Șor, pasaj subteran Chișinău

Una din problemele cele mai stringente ale locuitorilor orășelului Aeroport, care afecta în special copiii a fost rezolvată datorită implicării Partidului Politic ȘOR. Este vorba de pasajul subteran, părăsit de ani de zile. Trecerea subterană, care intersectează bulevardul Dacia, a prins viață, iar acum, pe bună dreptate, poate fi considerat singurul pasaj de acest fel în toată țara.

Reconstruit integral în timp record, după ce Partidul ȘOR a dat curs miilor de scrisori din partea locuitorilor regiunii, pasajul rezolvă o problemă stringentă a locuitorilor Orășelului Aeroport. Trecerea subterană pentru pietoni, părăsită de ani de zile, era foarte necesară în această zonă unde este amplasat și un liceu, iar zilnic strada este traversată de mii de pietoni, în mare parte copii.

Pasajul subteran din această regiune este ultra-important pentru toți locuitorii – de la copii, la maturi. Iată de ce echipa Partidului ȘOR și compania Avia Invest îl consideră drept unul din obiectivele sale prioritare, a accentuat Ilan Șor. „Acest pasaj subteran este un important obiectiv infrastructural, folosit zilnic de copii, de maturi. Este un obiectiv care necesită măsuri de securitate. Iată de ce am vrut ca să arate așa cum vedem noi toate pasajele subterane din Chișinău”, a menționat la evenimentul de inaugurare liderul Partidului ȘOR, președintele Consiliului de administrație al Avia Invest, compania care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, Ilan Șor.

Mai mult, Ilan Șor a anunțat că a fost depus un demers la Primărie ca să permită reconstrucția tuturor trecerilor subterane din sectorul Botanica al municipiului Chișinău la fel de modern.

Ideea de a reabilita pasajul subteran a apărut după ce locuitorii din regiune s-au adresat lui Petru Jardan, ales deputat în Parlamentul R. Moldova pe listele Partidului ȘOR la scrutinul din 24 februarie.

Siguranța cetățenilor este o prioritate majoră, a explicat deputatul Petru Jardan, fost membru al Consiliului de administrație al companiei Avia Invest, decizia de a reconstrui pasajul subteran. “Anume din acest motiv am decis, la rugămintea cetățenilor, să venim în ajutor. Siguranța oamenilor este prioritară pentru noi. Partidul ȘOR, pe care îl reprezint în calitate de deputat în Parlament, și Aeroportul Chișinău au fost și sunt mereu alături de oameni. Ne străduim să le oferim tot suportul necesar pentru ca oamenii să aibă o viață mai bună. Nu ne oprim din fapte bune și continuăm să fim alături de oameni atunci când au nevoie”, a declarat Petru Jardan.

Primii care au pășit în pasajul subteran au fost  copiii liceului Galata. Aceștia au venit și cu mesaje, subliniind importanță pasajelor pentru traversarea în siguranță a străzii.

Pe lângă aspectul inedit redat pasajului, datorită lucrărilor realizate la inițiativa Partidului ȘOR  a fost restabilit sistemul de evacuare a apelor pluviale. Au fost reconstruite complet scările, a fost instalată iluminarea, a fost instalat un sistem de video monitorizare performant și au fost montate rampe pentru persoanele cu nevoi speciale. Un element deosebit al pasajului subteran îl reprezintă și acoperișul scărilor cu carcasă din metal cu arcuri, care oferă acestuia un aspect modern inovativ.

Pentru a reda trecerii subterane un stil urban deosebit, a fost contractat și un expert în picturi stradale, care a vopsit pe pereții subteranei imagini inspirate din aviație. La fel, în zona trecerii au fost amenajate bănci pentru trecători și plantate flori și iarbă verde.

Total
0
Shares
Total
0
Share