Social

(Foto) La Costești, Ialoveni, se construiește un Complex sportiv de 32 de milioane de lei! Iată cum va arăta

Pinterest LinkedIn Tumblr

În satul Costești se află în plin proces de contrucție un COMPLEX TURISTIC SPORTIV cu o capacitate de 1500 de locuri pentru spectatori în tribune cu acoperiș, piste de alergare, spațiu pentru antrenamente, teren sportiv cu capacitatea 105×68 metri, condiții sanitaro-igienice pentru beneficiari conform standardelor, parcare pentru turiști, rețea de apeduct și canalizare conectat, executate lucrări de amenajare a teritoriului, scrie ialovnews.md.

Proiectul a fost anunțat public în luna februarie 2017, iar contractele de parteneriat între Primaria Costești, Consiliul raiona Ialoveni și Agenția de Dezvoltare Centru au fost semnate în luna aprilie 2017. La ora actuală, august 2018, sunt în plină desfășurare lucrările de construcție și proiectare. Durată totală a proiectului este de 24 luni și Complex Turistic Sportiv ar trebui să fie dat în exploatare în primăvara anului 2019.

Costul total al lucrărilor de construcție a acestui Complex turistic sportiv se ridică la suma de peste 32 milioane de lei, inclusiv și costurile pentru lucrări de amenajare a teritoriului, editarea de ghiduri turistice și promovare. 22 milioane de lei vor fi alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, iar restul de 10 milioane de lei va fi contribuția Primăriei Costești, a Consiliului raional Ialoveni, a Federației Moldovenești de Fotbal.

Autoritățile locale îți propun ca prin implementarea acestui proiect regional de dezvoltare să crească numărul turiștilor atrași în zona complexului turistic sportiv, ceea ce va duce la creșterea veniturilor generate de prestarea serviciilor de turism în regiune și la dezvoltarea economică a localității.

guvernul filip, La Costești Ialoveni se construiește un Complex sportiv de 32 de milioane de lei, pdm, partidul democrat, vlad plahotniuc 

guvernul filip, La Costești Ialoveni se construiește un Complex sportiv de 32 de milioane de lei, pdm, partidul democrat, vlad plahotniuc 

raionul ialoveni, satul costesti, compex sportiv, partidul democrat, guvernul filip, primaria costesti

loading...

Comments are closed.