Politic

FOTO // La începutul lunii septembrie, Vlad Filat a primit prima lovitură electorală

Pinterest LinkedIn Tumblr

La începutul lunii septembrie curent, Vlad Filat a primit prima lovitură electorală după eliberarea din închisoare și revenirea sa în fruntea Partidului Liberal Democrat din Moldova, relatează Telegraph.md

Astfel, duminică, 6 septembrie 2020, Filat a avut primul său exercițiu electoral, în satul Nucăreni, Telenești.

Citește și: VIDEO // Viorel Morari este consultantul Maiei Sandu, după ce a fost reținut pentru falsuri în favoarea lui Plahotniuc

Cu 3 zile înainte de alegeri, Vlad Filat a vizitat aproape fiecare gospodărie din această localitate, pentru a-l promova pe candidatul PLDM la funcția de primar, dar munca a fost în zadar.

“Împreună cu colegii din TLDM, colegii din Organizația Teritorială Telenești și candidatul la funcția de primar din Nucăreni, Telenești, Sergiu Lașcu, am fost într-o acțiune de comunicare de la casă la casă (door to door), acțiune care a cuprins întreaga localitate. Vreau să le mulțumesc colegilor pentru că mi-au oferit posibilitatea să revin în comunicare directă cu oamenii, oameni gospodari, frumoși, care merită o viață mai bună. Pe 6 septembrie, în localitatea Nucăreni va avea loc alegerea primarului. În urma discuțiilor cu întreaga localitate o spun cu mândrie, candidatul PLDM este omul care are susținerea consătenilor, are înțelegerea și dorința să rezolve problemele comunității”, a scris Fialt pe pagina sa de pe Facebook cu trei zile înainte de alegeri.

După campania peledemistă door to door, luni, 7 septembrie 2020, CEC a anunțat rezultatele scrutinului local. Potrivit informațiilor oficiale, candidatul lui Filat a reușit să adune doar 52 de voturi din cele 425 exprimate, eșecul fiind lamentabil.

“Comisia Electorală Centrală comunică rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi din data de 6 septembrie 2020.

În satul Nucăreni, raionul Telenești: din 425 de alegători participanți la votare (din 827 incluși în listele electorale de bază), voturile între concurenți electorali au fost distribuite în felul următor:

– Rusu Serghei – Partidul Democrat din Moldova – 291;
– Lașcu Sergiu – Partidul Liberal Democrat din Moldova – 52;
– Cernolev Iurie – Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” – 72”, a transmis instituția electorală prin intermediul unui comunicat de presă.

Citește și: Așa cum a spus Igor Dodon, Parlamentul a menținut indemnizația de 16 mii de lei pentru bugetarii infectați cu COVID-19

loading...

Comments are closed.