Actual

FOTO // La inițiativa consilierilor municipali ai Partidului „ȘOR”, blocul alimentar al Liceului Teatral orășenesc din Chișinău va fi renovat complet

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liceul Teatral Orășenesc ,,Iurie Harmelin” din Chișinău va avea, în scurt timp, un bloc alimentar renovat, unde elevii vor putea să se alimenteze așa cum se cuvine și în condiții bune. Consilierii municipali ai Partidului „ȘOR”, Serghei Burgudji, și Valerii Klimenko, au reușit să obțină în acest scop suma de 700 de mii de lei, în urma amendamentelor pe care le-a depus la proiectul bugetului municipal pentru acest an.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Blocul alimentar al Liceului Teatral Orășenesc va fi reparat complet: vor fi schimbate utilajele și ustensilele necesare, gresia, pardoseala, sistemul de ventilare și cablurile electrice. Lucrările de reparație vor începe la sfârșitul lunii mai.

„Până la sfârșitul lunii mai trebuie să se desfășoare o consultație publică, o licitație, precum și pregătirea documentației tehnice de proiect. După încheierea anului școlar, planificăm să dăm startul lucrărilor, astfel încât cantina să fie renovată cât mai curând”, a declarat consilierul municipal al Partidului „ȘOR”, Serghei Burgudji.

Consilierul municipal susține că a decis să elaboreze un amendament privind reparația cantinei acestei instituții de învățământ din capitală, în urma solicitărilor profesorilor și părinților elevilor.

„Clădirea liceului teatral este veche de peste 50 de ani și nu a fost reparată capital niciodată de când a fost construită. Sistemul de alimentare cu apă este cel din perioada sovietică, iar cel de ventilare este practic nefuncțional. Conducerea liceului și părinții elevilor au solicitat sprijinul consilierilor Partidului „ȘOR”, după ce au cerut de mai multe ori ajutor municipalității, dar fără vreun rezultat. Noi nu am putut sta cu mâinile în sân și am decis să acționăm imediat. Este știut faptul că investițiile în copii, sănătatea și bunăstarea lor reprezintă o prioritate pentru reprezentanții Partidului „ȘOR”, a adăugat Serghei Burgudji.

Reamintim faptul că, vara trecută, în urma eforturilor depuse de consilierii municipali ai Partidului „ȘOR”, a fost renovată complet și cantina Liceului „Nicolae Iorga” din Chișinău. Proiectul a costat bugetul municipal peste 600 de mii de lei.

Următorul proiect, care urmează să fie pus în aplicare tot în urma amendamentelor depuse de consilierii municipali ai formațiunii lui Ilan Șor, ține de efectuarea lucrărilor de reparație la Liceul „Mihai Grecu”. În acest scop, din bugetul municipal au fost alocați 800 de mii de lei.

loading...

Comments are closed.