FOTO: La Orhei continuă lucrările de reconstrucție a drumurilor și curților

Orhei, Ilan Șor, Partidul Șor, raionul Orhei, drumuri bune, asfaltarea drumurilor

În municipiul Orhei continuă lucrările de dezvoltare a infrastructurii drumurilor. Încă o stradă importantă a intrat în reparații. Este vorba de strada Valeriu Briceag din sectorul Nordic al orașului, care nu a mai fost reparată de zeci de ani și face parte din planul de reconstrucție a orașului lansat în 2015.

Lucrările de construcție a arterei de peste 200 metri sunt în toi. Muncitorii lucrează aproape fără pauze și planifică să finiseze lucrările până săptămâna viitoare. A fost scos asfaltul vechi și așternut un nou strat de asfalt și beton. Sunt pregătite bordurile pentru instalare, spune Vasile Russu, șeful construcții rutiere al „Serviciului Comunal-Locativ”.

Astfel, șoferii se vor deplasa, în curând, pe un drum renovat, iar părinții și copiii care merg la grădinița nr.8 se bucura de o alee pietonală.

Mai mult, strada va deveni de nerecunoscut. Aici vor fi amenajate și spațiile verzi, vor fi sădite flori, arbuști și alte plante decorative.

Până la înghețuri, autoritățile de la Orhei planifică să înceapă, în sectorul Nordic, și lucrările de reabilitare a curților blocurilor locative. La moment au loc lucrări de modernizare a curtii din str. Iachir. În cadrul proiectului „Operațiunea Curtea”, început primăvara trecută, vor fi reparate aproximativ 60 de terenuri de pe lângă blocurile locative.

Amintim că, în 2015, odata cu venirea unei noi echipe, a fost lansat un amplu program de modernizare a infrastructurii localității, care presupune și reparația capitală a străzilor. În această perioadă toate arterele importante ale Orheiului au fost reconstruite, iar administrația actuală a municipalității continuă realizarea acestui proiect. Mai mult, modernizarea infrastructurii drumurilor sunt realizate cu resursele primăriei, fapt ce a permis optimizarea cheltuielilor și direcționarea banilor economisiți pentru alte proiecte sociale.

Total
0
Shares
Total
0
Share