Alte știri

(Foto) La Orhei se circulă fără dificultăți. S-a lucrat non-stop pentru curățarea drumurilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Orhei, toate subdiviziunile specializate ale administrației publice locale și muncitorii au lucrat non-stop pentru a curăța străzile și drumurile din localitate. Astfel, în dimineața zilei de joi, 23 ianuarie, în pofida stratului gros de zăpadă care s-a așezat în ultimele 16 ore, principalele căi de acces sunt practicabile și se circulă fără dificultăți

La lucrările de deszăpezire au fost implicate peste 20 de utilaje specializate, inclusiv de ultimă generație, procurate în ultimii ani de Primărie, iar angajații serviciilor specializate au lucrat non-stop, în schimburi.
 
Totodată, au fost și continuă să fie curățate și zonele adiacente ale instituțiilor publice: școli, grădinițe și spitale. Și trotuarele au fost deszăpezite și a fost turnat material antiderapant pentru a asigura securitatea pietonilor. Trotuarele cu trafic pietonal sporit sunt deszăpezite cu utilaje echipate cu perie. Și în curțile blocurilor au fost curățate căile de acces, prioritate având cele în care locuiesc mai mulți bătrâni. Totodată, pe străzile greu accesibile, au fost amenajate grămezi cu nisip, care poate fi utilizat în caz de necesitate.
 
Primarul interimar de Orhei, Diana Memeț, dar și alți reprezentanți ai conducerii Primăriei au verificat personal lucrările de deszăpezire. În urma eforturilor întreprinse, pe străzile din Orhei se circulă în condiții obișnuite de iarnă.
 
Totuși, autoritățile publice ale municipiului Orhei îi îndeamnă pe conducătorii auto să circule cu prudenţă sporită, pentru a evita accidentele rutiere şi să nu parcheze pe străzile şi bulevardele unde lucrează utilajele de deszăpezire.
loading...

Comments are closed.