Alte știri

(foto) Liderul unei grupări care făcea contrabandă, reținut de PCCOCS la vama Moldovei cu România

Pinterest LinkedIn Tumblr

O schemă de contrabandă cu mărfuri de larg consum a fost deconspirată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofiţerii Serviciului Vamal. În rezultatul documentărilor realizate, au fost reţinute patru persoane, inclusiv un vameş, colaborator al postului vamal „Sculeni”, pe unde au fost introduce mărfurile de contrabandă.

Fiecare membru al grupării avea rolul său bine determinat, astfel încît unul din învinuiţi introducea mărfurile în ţară, de către colaboratorul vamal fiindu-i asigurată trecerea nestingherită peste frontieră.

Mărfurile introduse erau depozitate într-un garaj din s. Sculeni, de unde acestea erau încărcate într-o altă unitate de transport, cu un alt șofer la volan. Este un procedeu frecvent utilizat de contrabandiști, care mizează pe faptul că astfel organele de anchetă nu ar putea demonstra proveniența mărfurilor și introducerea prin contrabandă a acestora.

În cadrul reţinerii în flagrant, realizată pe traseul Sculeni – Chişinău, în microbuzul condus de cel de-al doilea şofer au fost depistate mai multe loturi de articole vestimentare și de încălțăminte, evaluate la aproximativ 500 000 lei.

S-a stabilit că marfa era procurată de la piața ”Dragonul Roșu” din municipiul Bucureşti, fiind destinată mai multor comercianți din Capitală. Ulterior, în cadrul perchezițiilor operate a fost reținut şi liderul grupării, care a organizat şi dirijat schema infracţională destructurată. Actualmente, toți cei patru făptuitori au statut de învinuit și riscă închisoare pe un termen de pînă la 10 ani.

Cercetările continuă, în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor care ar putea fi implicate în filiera de contrabandă deconspirată.

loading...

Comments are closed.