Politic

FOTO // Maia Sandu a închis porțile Președinției, iar cetățenii scandează de după gard și îi cer demisia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 50 de mii de oameni au ieșit în stradă, în această duminică, pentru a cere demisia președintelui Maia Sandu și a guvernării PAS. Coloane formate din mii de oameni s-au deplasat spre centrul Chișinăului pe mai multe artere ale capitalei și s-au întâlnit în fața Parlamentului și Președinției, transmite Partidul Șor.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

De această dată însă, manifestanții nu au putut intra în curtea clădirii prezidențiale, deoarece autoritățile au închis porțile, chiar dacă, în campania electorală, Maia Sandu promitea să scoată gardul și să lase acces liber la Președinție pentru toți cetățenii. Organizatorii protestului susțin că, printr-un astfel de gest, Maia Sandu demonstrează că se teme de propriul popor, pe care l-a mințit că-i va face viața mai bună.

Ca și duminicile trecute, poliția a împiedicat mii de protestatari să ajungă la Chișinău. Zeci de autocare și autobuze au fost întoarse din drum, iar o parte, în general nu a pornit, din cauză că transportatorii au fost intimidați și somați să anuleze cursele de către reprezentanții guvernării PAS.

loading...

Comments are closed.