Social

FOTO // Maratonul competițiilor pentru Federația Națională de Armwrestling

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 24 – 31 octombrie, Moldova Armwrestling Team (14 sportivi – 6 juniori, 4 para- și 4 seniori) a cucerit în Vilnius, la cel de al 30-lea Campionat European de Armwrestling, în total 22 medalii, dintre care: 11 de aur, 6 de argint și 5 de bronz.

La nici două săptămâni a urmat Campionatul Național Universitar de Armwrestling, organizat în parteneriat cu Federația Moldovenească a Sportului Studențesc (eveniment la care s-au întrecut reprezentanții a 10 universități, învingătoare ieșind echipa USEFS, urmată de USMF și UTM).

Iar începând cu 25 noiembrie, cei care s-au manifestat la Campionatul European, vor lupta pentru repetarea performanței la Campionatul Mondial găzduit, de această dată, la București. Cei care ne-au făcut să ne simțim mândri la Europene sunt:

– Tiberius Țurcan (Briceni), dubla de aur în categoria -55kg subjuniori;

– Alina Iordachi (Fălești) dubla de aur în categoria +70kg junioare;

– Daniel Moraru (Orhei) dubla de aur în categoria -80kg tineret;

– Nikita Harcev (Rîșcani) bronz în categoria -75kg tineret;

– Ion Cernei (Chișinău) dubla de aur în categoria -80kg dizabilități vizuale;

– Vladimir Butucea (Chișinău) aur și argint în categoria -90kg dizabilități vizuale;

– Anton Nacu (Chișinău) dubla de argint la categoria +55kg juniori; argint și bronz la categoria seniori -60kg, dizabilități locomotorii;

– Iaroslav Buchili (Ungheni) bronz la categoria +85kg dizabilități a membrelor superioare;

– Anna Belenciuc (Chișinău) dubla de bronz în categoria -90kg senioare;

– Nicoleta Bodrug (Ungheni) dubla de argint în categoria -70kg senioare;

– Daniel Procopciuc (Fălești) dubla de aur în categoria -75kg seniori.

Menționăm și poziționarea foarte bună a echipei în clasamentul pe națiuni, deși mai puțini numeric, datorită rezultatelor obținute, Republica Moldova s-a clasat pe locul trei printre juniori, locul trei la Para-Armwrestling, locul 4 seniori și locul 4 în clasamentul general.

Amintim că seniorul Daniel Procopciuc este și cel care ne-a dus faima în întreaga lume fiind campionul mondial de Armwrestling în 2017, devenind campion absolut în toate concursurile din acel an. Antrenorul acestuia este nimeni altul decât Alexandru Grumeza, președintele Federației moldovenești de Armwrestling, medicul care este supranumit și neurologul cu bicepși de fier.

loading...

Comments are closed.