Social

FOTO // Mărturii despre tânăra căzută de la etajul 16: Nu putea să se sinucidă, era maestru în sport

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tânăra care a căzut în gol de la etajul 16 al unui bloc de locuit din capitală, era studentă la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.

Avea 21 de ani și era maestru în sport. Tânăra este originară din or. Dubăsari. Cei care au cunoscut-o o caracterizează ca fiind un om plin de viață, optimist, o tânără cu rezultate bune și perspective în domeniul sportului.

Mihai Iavița, specialist principal în probleme tineret și sport la Direcția Învățământ a Consiliului raional Dubăsari a declarat pentru Jurnal.md că Eliza Medvetschi este absolventă a liceului teoretic „Mihai Eminescu”, una din instituțiile cu predare în limba română din stânga Nistrului.

La 12 ani, Eliza a obținut titlul de Campioană europeană între cadeți la tenisul de masă desfășurat în Franța. Era deținătoarea mai multor mențiuni. Actualmente era studentă la USEFS. Peste cinci zile, pe 8 iunie, Eliza ar fi împlinit vârsta de 21 de ani.

„Am discutat cu antrenoarea Elizei, Elena Todircă, stabilită în Marea Britanie. Mi-a spus că nu crede în versiunea că Eliza s-ar fi sinucis. Era o tânără optimistă, din câte știm nu avea probleme. Nu știm ce s-a întâmplat. Cert e că ea locuia în or. Dubăsari. Poate dacă nu ar fi fost autoizolarea regiunii din cauza pandemiei și ar fi putut ajunge liber la familie, tragedia putea fi evitată. Regretăm mult această pierdere”, a spus responsabilul de la Direcția Învățământ.

Amintim că tragedia s-a produs pe data de 1 iunie, curent. Tânăra a căzut în gol de la etajul 16 al unui bloc de locuit din sectorul Ciocana al Capitalei. Natalia Stati, ofițer de presă al Poliției capitalei, ne-a informat că deși versiunea preliminară rămâne a fi suicidul, investigațiile continuă și poliția investighează toate circumstanțele producerii tragediei.

Citește și: UPDATE // Un bărbat a fost strivit de tren, în preajma stației Ghidighici

loading...

Comments are closed.