Alte știri

(foto) Medicii i-au spus unei gravide că una din gemene trebuie să moară, pentru ca cealaltă să poată trăi. Ce a făcut apoi mama?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Două fetițe din Edinburgh au sfidat pronosticurile medicilor și au reușit să supraviețuiască amândouă unei sarcini dificile în timpul căreia doctorii le-au spus părinților că una trebuie să moară pentru ca cealaltă să supraviețuiască.

Micuțele Lillie și Lacie Ferguson au împlinit recent doi ani și sunt fericite și sănătoase. oricine le-ar vedea spune că sunt doi copii normali, dar când mama lor, Nicky, era însărcinată situația nu era deloc atât de fericită. Nicky și soțul său erau deja părinții a trei copii, Liam, 22 de ani, Reese, 15 ani și Connor, 12 ani, când au aflat că a rămas din nou însărcinată.

Dar la ecografia de 16 săptămâni au descoperit că gemenii lor dezvoltau probleme cardiace și medicii le-au spus că singura soluție ca cel puțin unul să supraviețuiască este cea de a-i opri forțat inima celuilalt.

La doar o zi după ce Nicky a aflat că are două fetițe, medicii i-au spus că una dintre acestea lua doar 30% din placentă. Medicii au avertizat că, dacă nu realizează o intervenție chirurgicală cu laser, ambii copii ar putea muri din cauza sindromului transfuzor-transfuzat.

Dar Nicky și soțul său James au hotărât să le ofere ambelor fete o șansă la viață și să aștepte să vadă ce se întâmplă în continuare.

„De la 16 săptămâni a fost un adevărat coșmar. Mereu se întâmpla câte ceva. Iar cea mai mare frică a mea era dacă le pierdem pe amândouă”, povestește Nicky, potrivit The Scotsman.

Toată perioada sarcinii a fost atent monitorizată, făcea ecografii de 3-4 ori pe săptămână, iar la 30 de săptămâni, medicii au decis că este imperativ să îi facă o cezariană. Cele două fetițe au venit pe lume pe 16 martie 2017, au fost ținute în incubator mai multe săptămâni, dar în cele din urmă au supraviețuit amândouă și au fost lăsate să meargă acasă.

La doi ani de la naștere, mama lor spune că fetele nu au avut nicio problemă medicală în ciuda condițiilor dificile din timpul sarcinii. „Sunt doi copii sănătoși și fericiți”, încheie scoțianca.

loading...

Comments are closed.