FOTO // Membrii Consiliului Superior al Magistraturii din Moldova au efectuat o vizită la Inspecția Judiciară a României

 

La 24 aprilie 2024 a avut loc întrevederea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii din Republica Moldova cu reprezentanții Inspecției Judiciare din România, la sediul acesteia.

În cadrul discuțiilor au fost abordate chestiunile ce țin de activitatea Inspecției Judiciare a României, fiind analizate prevederile generale ale activității Inspecției, inclusiv, în partea ce ține de accederea în funcție a acestora, termenul și obligațiile. La ședința comună au fost discutate chestiuni ce țin de activitate Inspecției Judiciare din România, fiind făcută o analiză comparativă cu activitatea instituției omoloage din Republica Moldova.

Un aspect aparte abordat la întrunire, ține de evaluarea activității inspectorilor judiciari. Or, potrivit legislației României evaluarea inspectorilor se realizează în fiecare an, având ca obiective stabilirea nivelului de competență profesională al acestora, precum și îmbunătățirea performanțelor profesionale și sporirea eficienței activității Inspecției judiciare.

La fel, la întrevedere a fost analizată tipologia sesizărilor adresate în adresa Inspecției și practica cvasi-judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la cauzele disciplinare, impactul sancțiunilor asupra carierei judecătorilor și termenele de prescripție.

În final, participanții evenimentului au subliniat necesitatea cooperării interinstituționale între inspecțiile judiciare pe ambele maluri ale Prutului.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share