FOTO // Membrii CSM au participat la Conferința regională a judecătorilor din Iași

În perioada 17-18 mai 2024 la Iași s-a desfășurat Conferința regională ”Aspecte privind competența specializată în materie civilă și penală din prisma normelor procedurale și de organizare judecătorească”. La conferință au participat membrii CSM, judecători de la Judecătoria Ungheni și judecători de la Judecătoria, Tribunalul și Curtea de Apel Iași.

Este a 18-a conferință regională organizată ca urmare a cooperării instanțelor de judecată din circumscripțiile Ungheni și Iași. Acest format permite punerea în discuție a bunelor practici ale instanțelor de judecată din ambele state, precum și aspectele problematice ale legislației care stabilește procedurile de specializare a judecătorilor, competența de examinare a cauzelor și procedurile legate de conflictele de competență.

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Ungheni și instanțelor din circumscripția Iași au prezentat rapoarte și comunicări științifico-practice, au participat la dezbateri și au formulat propuneri de îmbunătățire a modului de examinare a cauzelor, precum și propuneri de modificare a legislației în vigoare.

La final, participanții au vizitat Judecătoria Pașcani, unde au avut posibilitate să observe activitatea acesteia și condițiile de muncă a judecătorilor.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share